• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Gesprek met VF: De Impact en Ambities van het ‘Black Talent in Design & Fashion Fund’

In Gesprek met VF: De Impact en Ambities van het ‘Black Talent in Design & Fashion Fund’

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Credits: VF Corporation

Het "Black Talent in Design & Fashion Fund" staat symbool voor verandering in de modewereld. In dit exclusieve interview duiken we in de inspirerende reis van het fonds met oprichtster Alicia Pinckney, Senior Kledingontwerper, en Gabriele Silva, Directeur Talent Werving & Recruitment bij VF. Ontdek hoe dit initiatief, gedreven door een toewijding aan diversiteit en inclusiviteit, zich heeft ontwikkeld als een kracht voor positieve verandering, het gat dichten voor zwarte studenten in de mode- en schoenenindustrie. Terwijl ze hun visie en doelen delen, nodigen we je uit om met ons mee te gaan op deze transformatieve reis richting een inclusievere toekomst.

Credits: VF Company

Wat is het idee achter het Black Talent in Design & Fashion Fund?

Alicia: Het idee achter het Black Talent in Design & Fashion Fund is om zwarte studenten te ondersteunen die studeren om de ondervertegenwoordigde mode- en schoenenindustrie te betreden door middel van studiebeurzen, mentorschap en stage plaatsingen.

Hoe is het Black Talent in Design & Fashion Fund ontstaan?

Alicia: Ik wilde altijd al mijn eigen beursstichting opzetten, maar wist niet waar of hoe te beginnen. Ik werd enorm geïnspireerd door de herdenkingsdienst van George Floyd tijdens een toespraak waarin universiteiten werden uitgedaagd om financiering te creëren ter ondersteuning van zwarte studenten. Omdat dit tijdens de piek van de pandemie was, woonde ik destijds in Zwitserland en bracht het grootste deel van de pandemie door met schilderen. Ik begon afdrukken van mijn schilderijen te verkopen en gebruikte de opbrengsten als basis voor de beurs. Ik onderschatte de kracht van mijn netwerk, en toen ik over mijn initiatief begon te praten, benaderden merken mij om de beurs te financieren. Sinds de oprichting in 2020 hebben we nooit om financiering hoeven vragen en we hebben het geluk gehad om 39 studenten in de VS een beurs en stageplaatsen in NYC te kunnen aanbieden.

Hoe werkt de samenwerking tussen VF en de andere sponsors?

Gabriele: Het was ons lot om een samenwerking te starten met het Black Talent in Design & Fashion Fund! Alicia is al sinds haar tijd in ons Timberland-team bij de VF EMEA HQ's in Stabio een positieve kracht voor onze Employee Resource Group (ERG). Toen we hoorden dat ze het Black Talent Fund startte, wilden we er deel van uitmaken!

We zochten een partner om ons te helpen een divers talentenbestand op te bouwen voor onze creatieve ontwerpteams, en het Black Talent Fund was perfect! Hiermee kunnen we ons doel bereiken om ons team diverser en rijker qua perspectief te maken. Het is de perfecte match!

Waarom is, volgens jou, een Black Talent Fund belangrijk?

Alicia: Toegang tot kansen is cruciaal in elke industrie, maar des te meer in de mode- en schoenenindustrie. Het Black Talent in Design & Fashion Fund helpt deze kloof te overbruggen door recruiters een directe talent pijplijn te bieden voor stages en studenten toegang te geven tot financiering en mentorschap.

Gabriele: Netwerken is essentieel bij het opbouwen van een carrière. Door een diverse groep kandidaten te promoten en hun perspectieven te versterken via op maat gemaakte begeleiding, creëren we een meer diverse talentruimte, niet alleen voor VF maar ook voor de kleding- en mode-industrie in Europa. We zijn enthousiast om deel uit te maken van deze reis!

Wat zijn jullie verwachtingen voor de toekomst van het Black Talent Fund?

Alicia: In slechts 3 jaar tijd zijn we internationaal gegaan door uit te breiden buiten de VS. Ik begrijp dat dit initiatief niet erg gebruikelijk is in Europa, dus dit is al een grote stap naar hoe de toekomst er voor de stichting uit zou kunnen zien. Ik zou ook graag de mogelijkheid hebben om een gala in persoon te organiseren waarbij we alle sponsors, mentoren, studenten en afgestudeerden uitnodigen voor een avond van vieren, uitreiken en netwerken.

Gabriele: We hopen bij te dragen aan Alicia's visie voor de toekomst, carrières in ontwerp in onze industrie toegankelijker te maken voor iedereen. Blijf op de hoogte - er komt nog meer aan!

Klik hier om je aan te melden

OVER HET MERK
Lees meer over VF op de merkpagina
VF
VF Corporation
Workinfashion