• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Innovatieve spijkerjas van H&M Lab maakt het mogelijk iemand ‘op afstand aan te raken’

Innovatieve spijkerjas van H&M Lab maakt het mogelijk iemand ‘op afstand aan te raken’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Vanwege de coronamaatregelen kunnen veel mensen een ander niet zomaar aanraken. Een knuffel zit er niet meer in. H&M Lab, de innovatietak van H&M, heeft er wat op gevonden: een spijkerjas met een speciale technologie die aanrakingen kan simuleren. Dit meldt het bedrijf in een persbericht.

De ‘wearable love’ spijkerjas heeft diverse panelen die aanrakingen kunnen simuleren. De spijkerjas wordt aangestuurd door middel van een app. In de schouderpartijen van het kledingstuk zitten flexibele sensoren en tactile gebieden. In de eerste beelden die H&M Lab heeft gedeeld is te zien dat de gebruiker van de app de sensatie in de jas op afstand kan aansturen. De jas en de app werken beiden door middel van Bluetooth.

De eigenaar van de jas krijgt een registratiecode voor de bijbehorende app. Wanneer de drager zich geregistreerd heeft, kan hij of zij vrienden uitnodigen om te connecten. Deze vrienden kunnen vervolgens de aanrakingen doorsturen. De techniek, ontwikkeld door Boltware, functioneert met een speciale ‘puck’ en ‘base’ die functioneren als het hart en het brein van de spijkerjas. De ‘puck’ kan verwijderd worden van de jas en is met een draadloze oplader op te laden zodat deze weer twee weken mee kan.

De jas is nog niet direct beschikbaar, maar geïnteresseerden kunnen zich wel aanmelden om op de hoogte gehouden te worden door H&M Lab.

Beeld: Wearable Love H&M Lab

H&M lab