• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Inschrijvingen LVMH-prijs 2018 geopend

Inschrijvingen LVMH-prijs 2018 geopend

Door Arjan Ranjbar

bezig met laden...

Scroll down to read more

De LVMH-prijs voor jonge ontwerpers, welke in 2014 werd geïntroduceerd door het luxe modehuis, heeft de inschrijvingen voor deze jaargang geopend. Alle ontwerpers onder de veertig jaar die minstens twee mannen, vrouwen-of unisexcolleties hebben geproduceerd kunnen zich aanmelden.

Ook in haar vijfde jaargang zal de LVMH-prijs dienen als springplank voor jong ontwerptalent, daar waar de winnaar 300.000 euro ontvangt, tezamen met een mentorprogramma van een jaar. In dat jaar wordt de winnaar intensief begeleid door een team van LVMH, met als doel het verder ontwikkelen van het merk van de winnende ontwerper.

De prijs wordt ook uitgereikt aan drie pas afgestudeerde ontwerpers van modescholen, die de kans krijgen om een jaar lang ervaring op te doen bij één van de merken van LVMH, alsmede een geldbedrag van 10.000 euro.

De editie voor 2017 ontving meer dan 1250 aanmeldingen, afkomstig uit negentig landen. Uit de aanmeldingen zijn 21 halve-finalisten geselecteerd, die een uitnodiging kregen voor de Parijse modeweek. Daar werden zij beoordeeld door een jury van inkopers, schrijvers, experts en andere modeprofessionals, tot er nog tien finalisten over waren.

De LVMH 2017 ging naar naar de Franse ontwerpster Marine Serre, terwijl Kozaburo Akasake uit Japan de Special Prize ontving. Winnaars van vorige edities waren Grace Wales Bonner, Marques’Almeida en Thomas Tait.

Inschrijvingen voor de LVMH-prijs van 2018 sluiten op 4 februari 2018.

LVMH
LVMH Prize for Young Designers