• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • International Fur Federation lanceert wereldwijd systeem voor certificering en traceerbaarheid

International Fur Federation lanceert wereldwijd systeem voor certificering en traceerbaarheid

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Beeld: Viae International Fur Federation/Furmark

De International Fur Federation heeft Furmark gelanceerd, een systeem voor certificering en traceerbaarheid van bont. Het systeem is opgericht zodat het standaarden op het gebied van milieu en diervriendelijkheid kan garanderen, aldus het persbericht.

Producten die de Furmark-stempel krijgen zijn dus traceerbaar, geverifieerd en voldoen gegarandeerd aan erkende standaarden in de industrie. Elk item krijgt een unieke code waardoor alle informatie van het product te traceren is, van het type bont, tot waar het vandaan komt, de producent, plaats van productie en het dierenwelzijn.

“Furmark zal de manier waarop bont wordt gezien veranderen en een hele nieuwe markt en een nieuw publiek aanboren. Het beantwoord de ongegronde beschuldigingen van degene die tegen bont zijn,” aldus het persbericht van de International Fur Federation. “De sector, toonaangevende leiders, wetenschappers, duurzaamheids experts en dierenwelzijn experts zijn samengekomen om een set van erkende standaarden te zetten - gebaseerd op wetenschap, onafhankelijke onderzoeken en transparantie - en een wereldwijd labelling regime op te zetten die het gebruik van natuurlijk bont zal moderniseren.”

Beeld: Via International Fur Federation/Furmark
Beeld: Via International Fur Federation/Furmark
Bont
IFF
International Fur Federation