• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • International Woolmark Prize maakt finalisten voor 2023 bekend

International Woolmark Prize maakt finalisten voor 2023 bekend

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

V.l.n.r. Anthony Alvarez, Amalie Roege Hove, Adeju Thompson en Robyn Lynch. Beeld: Woolmark

De organisatie van de International Woolmark Prize, een prestigieuze modeprijs die draait om de verwerking van merinowol, heeft de acht finalisten van volgend jaar bekendgemaakt. Deze werden vanochtend aangekondigd op de website van de prijs.

De finalisten zijn Amalie Roege Hove van het Deense breiwerkmerk A. Roege Hove, Anthony Alvarez van het Franse Bluemarble, Lagos Space Programme-oprichter Adeju Thompson, de Italiaanse ontwerper Marco Rambaldi, Jaehyung Lee van het Zuid-Koreaanse merk Maxxij, ontwerpduo Lucile Guilmard en Paolina Russo van het Britse merk Paolina Russo, de Ierse mannenmodeontwerper Robyn Lynch en Rhuigi Villaseñor, oprichter van het Amerikaanse merk Rhude en creatief directeur bij Bally.

“Deze acht merken vertegenwoordigen de volgende generatie van creatieve game changers,” zo schrijft de organisatie op de website. Ze zijn ‘gericht op het ontwerpen van een betere toekomst, terwijl ze de schoonheid, veelzijdigheid en duurzaamheidsaspecten van merinowol tonen’.

De acht finalisten zullen elk zes silhouetten ontwerpen van merinowol, als onderdeel van hun herfst-wintercollectie 2023 of als een aparte capsulecollectie. Op basis daarvan wordt een winnaar gekozen, die naar huis gaat met 200 duizend Australische dollars (ongeveer 129 duizend euro). Daarnaast wordt een Karl Lagerfeld Award for Innovation uitgereikt aan een van de finalisten. Deze prijs omvat 100 duizend Australische dollars (ongeveer 65 duizend euro).

V.l.n.r. Rhuigi Villaseñor, Lucile Guilmard en Paolina Russo, Jaehyung Lee en Marco Rambaldi. Beeld: Woolmark
A. Roege Hove
BALLY
Bluemarble
International WoolMark Prize
Lagos Space Programme
Marco Rambaldi
MAXXIJ
Paolina Russo
Rhude
Robyn Lynch
Woolmark