• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Interview: Patty Delissen over haar rol als Store Manager bij Takko Fashion

Interview: Patty Delissen over haar rol als Store Manager bij Takko Fashion

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Een carrière in de modebranche is een belangrijk onderwerp op FashionUnited. Met deze interviewserie willen we laten zien hoe veelzijdig de branche is en introduceren wij professionals uit de modebranche. Onlangs hebben wij gesproken met Patty Delissen van Takko Fashion die FashionUnited meer heeft verteld over haar rol als storemanager.

Jij bent storemanager bij Takko Fashion, hoe ziet een standaard werkdag er voor jou uit?

Mijn werkdag is nooit standaard, elke dag is wel weer anders. De ene dag pak je vracht uit, de andere dag hang je de winkel om, soms prijs je artikelen af of bouw je een actie op. Er zijn veel werkzaamheden die in de winkel erbij komen kijken.

Dit maakt het werken in de winkel ook niet saai er is altijd wel wat te doen!

Wat vind je het leukste aan je baan bij Takko Fashion?

Het leukste aan mijn baan vind ik als ik de hele winkel om kan gaan bouwen en alles uit sorteer. Lekker creatief in de winkel bezig zijn vind ik erg leuk. Ik vind het ook als storemanager zijnde heel erg leuk om personeel zo veel mogelijk te leren en te motiveren.

Hoe ziet je werkplek eruit?

Mijn werkplek ziet er orderlijk uit. Ik zorg dat het altijd netjes en opgeruimd is, dat is voor het personeel ook makkelijker werken omdat ze alles gelijk terug kunnen vinden en natuurlijk ook gewoon omdat ikzelf van orde en netheid houd.

Wat is noodzakelijk/belangrijk om storemanager te worden bij Takko Fashion?

Noodzakelijk om storemanager te zijn bij Takko is toch wel dat je goed en rustig met het personeel om kunt gaan (wat ik sowieso denk bij elke leidinggevende functie).

Dat je een commercieel denkvermogen hebt en ook creatief bent. Ook vind ik orde en netheid heel belangrijk!

Hoe ben je terechtgekomen in de modebranche?

Hoe ik terecht ben gekomen in de modebranche is eigenlijk best een lang verhaal.

Per toeval was ik bij de Takko in Heythuysen, waar mijn moeder de toenmalige storemanager aan de telefoon hoorde zeggen dat ze een weekendhulp zochten. Ik ben hier toen gelijk op ingesprongen en vervolgens mocht ik een proefdag komen draaien.

In eerste instantie ben ik het toen niet geworden omdat ik nog 15 was en geen kassa mocht draaien en de andere kandidaat mocht dat wel. Een maand later kreeg ik telefoon of ik alsnog wilde komen want de andere kandidaat was al gestopt. Zodoende ben ik begonnen op mijn 15e als weekendhulp.

Nadat ik mijn middelbare school had afgerond, ben ik de BBL opleiding verkoopspecialist gaan volgen bij Takko. Later toen ik klaar was met deze opleiding kwam er een nieuw filiaal in Blerick en daar werd ik gevraagd om storemanager te worden (toen 20 jaar).

Deze uitdaging heb ik natuurlijk aangenomen en momenteel manage ik zelfs een tweede filiaal in Venlo!

Als je niet als storemanager bij Takko Fashion zou werken, welk carrièrepad zou je dan kiezen?

Als ik niet werkzaam zou zijn als storemanager bij Takko zou ik graag in de sport willen werken (fitness). Daarentegen binnenhuisarchitect lijkt mij ook heel erg leuk.

Welke tips heb je voor mensen die graag willen werken bij Takko Fashion?

Wees spontaan, creatief, flexibel en heb hart voor de zaak. Als je dat niet hebt, ga je het niet leuk vinden. Er zijn talloze werkzaamheden die elke dag moeten gebeuren dus je moet wel beschikken over enthousiaste medewerkers om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Welk kledingstuk is de must-have voor iedere kledingkast?

De musthave voor de vrouw is wel eigenlijk alle soorten basics, dit kan je overal mee combineren dus niet te missen in je kledingkast.

Voor de man vind ik een nette blouse zeker een musthave.

Wat is absoluut een no-go binnen jullie organisatie?

Een echte no go is onverzorgd, asociaal en of arrogant en lui!

Hoe is het om bij Takko Fashion te werken?

Ik vind het prettig werken voor Takko. Er zijn uiteraard richtlijnen en regels, maar ik word ook heel vrij gelaten in dingen waardoor ik kan experimenteren en mijn creativiteit kan laten gaan, dit pakt gelukkig vaak goed uit.

Hoe is de samenwerking tussen jou en andere afdelingen binnen Takko Fashion?

De samenwerking tussen mij en de andere afdelingen is allemaal prima, als ik iets moet hebben of weten word ik hier altijd heel goed mee geholpen.

Waarom zou ik als werkzoekende bij Takko Fashion solliciteren?

Een goede reden om bij Takko te solliciteren zijn de talloze gevarieerde werkzaamheden waardoor je je nooit verveelt. Daarbij is Takko een bedrijf waar je veel kan leren. Het is niet standaard alleen maar kassa en klanten helpen, hier komt zoveel meer bij kijken.

Wat heeft Takko Fashion mij als werkzoekende extra te bieden?

Wij bij Takko bieden je een gezellige leuke werksfeer waarbij je jezelf verder kunt ontwikkelen en doorgroeien.

Dus ben jij een spontaan, creatief, flexibel en enthousiast iemand die graag de handen uit de mouwen steekt? Houd dan onze vacatures in de gaten en solliciteer!!

Wat is je favoriete kledingstuk?

Favoriete kledingstuk is eigenlijk heel simpel een spijkerbroek met een sweater!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Takko.

Meer informatie over Takko als werkgever? Klik hier voor de vacatures.

Geïnteresseerd in werken als Store Manager? Bekijk Storemanager banen op FashionUnited.

INTERVIEW SERIES
Partner Content
Takko