• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Iris van Herpen maakt exclusieve mannen couture look voor Met Gala

Iris van Herpen maakt exclusieve mannen couture look voor Met Gala

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Op de rode loper van het Met Gala was gisteren ook een look van Hollandse bodem te spotten. Iris van Herpen maakte exclusief voor Jordan Roth, een Amerikaanse producer, een couture ontwerp. Het is voor het eerst dat de Nederlandse ontwerper een mannen couture look maakt.

Van Herpen en Roth werkten de afgelopen twee maanden samen aan het werk. Op de jurk zijn foto’s van de Opéra Garnier in Parijs, Metropolitan Opera in New York en de Koninklijke Opera in Stockholm te zien. “Als president van vijf theaters in Broadway ademt Jordan Roth theater. Het concept voor deze look was om van Jordan zelf een performance te maken,” aldus Van Herpen in het persbericht. De jurk is dan ook meerlagig en lijkt in eerste instantie door een optische illusie op een gesloten theatergordijn. Wanneer Roth zijn armen opheft, ‘duiken duizenden laser-gesneden ‘glitch-bubbles’ open en onthullen een nieuwe laag tussen deze bubbels: een volledig, 360 graden, theater ontvouwt zich rondom hem’.

“Als danser in mijn vroegere jaren houd ik van Jordan zijn performatieve kracht en zijn expressieve persoonlijkheid, dus ontwierp ik een look voor en met hem die zowel over performance gaat als zelf een performance is, een draagbare sculptuur van beweging en illusie,” aldus Van Herpen.

Het is niet voor het eerst dat een ontwerp van Iris van Herpen de rode loper van het Met Gala betreedt. Zo droeg Solange Knowles, de zus van Beyoncé, vorig jaar een look uit de 2012 couture collectie van de Nederlandse ontwerper.

Beeld: Getty Images

Iris van Herpen
Jordan Roth
Met Gala