Ishu lanceert kledinglijn

De Nederlandse ontwerper Saif Siddiqui, de ontwerper van de anti-flash 'onzichtbaarheidsmantel' the Ishu, heeft zijn eerste kledingcollectie gelanceerd. De collectie heet ‘#AnonymousSeason1’ en is gerealiseerd in samenwerking met Jay Z.

Ishu lanceert kledinglijn

De eerste kledinglijn betreft high-end active wear. Saif Siddiqui legt uit: "Privacy is vanaf nu een luxe. Met #AnonymousSeason1 kunnen mensen hun privacy claimen en hun reputatie en image beschermen. Je hebt zelf het recht om te kiezen of je gefotografeerd wilt worden en op Twitter, Snapchat of Instagram verschijnt."

Ishu lanceert kledinglijn
Ishu lanceert kledinglijn

Ter ere van het 20-jarig bestaan van Jay-Z's Reasonable Doubt Album wordt er een beperkte oplage van 96 sjaals met exclusieve Jay Z x Ishu x RD 20-tags, artwork en visuals verkocht bij de Reasonable Doubt Pop-Shop. De collectie zal vanaf oktober 2016 beschikbaar zijn via de website en F ancy.com .

Ishu lanceert kledinglijn

Ishu werd bekend door de sjaals, waarbij de drager onzichtbaar wordt als degene gefotografeerd wordt met een mobiele telefoon met flitser. De items zijn ontwikkeld met nano-technoligie en bevatten ontelbare microreflectoren die een flits van een fotocamera reflecteren. Daardoor is alleen het patroon zichtbaar, en niet de drager zelf. Er is zes jaar lang onderzoek gedaan naar de technologie.

Hoewel Siddiqui al in 2009 op het idee van de anti-flash sjaal kwam - toen hij zag hoe reflectoren op fietsen de foto die hij op zijn telefoon met flits nam beïnvloedde - nam de ontwikkeling van de accessoire maar liefst zes jaar in beslag. Lees hier het interview van FashionUnited met de Nederlandse ontwerper uit december 2015.

Beeld: Ishu

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN