• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Item van de week: de singlet

Item van de week: de singlet

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

(From left) Nudie Jeans, Madewell, O'Neill. Credits: FashionUnited Marketplace.

Wat het is:

Een singlet is meestal een standaard mouwloos topje. Maar hoewel eenvoudig, was het silhouet ongetwijfeld een van de populairste in de SS24-collecties van mannenmode. Hoewel de look aanvankelijk werd gelinkt aan de categorie ondergoed, meestal gelaagd onder werkkleding in het begin van de 19e eeuw, vond het uiteindelijk zijn weg naar sportkleding in de tweede helft van de eeuw, gedragen om de bewegingen van atleten te verbeteren. Later sijpelde het item door naar de modewereld, geliefd bij rockmuzikanten en homoseksuele mannen in de jaren 1970 en 1980. Nu is het singlet een onmisbare aanvulling op de garderobe, geslachtsloos in zijn vorm en een must-have om een garderobe compleet te maken.

O'Neill. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waarom je het wil hebben:

Voor SS24 was het singlet een opvallend item, gezien in een scala aan prints, materialen en kleuren, die de enorme hoeveelheid variaties laten zien waarin het nu verkrijgbaar is. Het singlet zelf is populair bij zowel mannen als vrouwen als een moeiteloos alternatief voor warme dagen, of als een item dat gemakkelijk in laagjes naast andere items kan worden gedragen. Het feit dat het in de meeste gevallen volledig genderloos is, betekent ook dat er minder grenzen aan de top worden gesteld, waardoor het een breder publiek aanspreekt en grenzen overschrijdt.

Original Penguin. Credits: FashionUnited Marketplace.

Waar we het hebben gezien:

Het singlet verscheen in verschillende stijlen in de collecties van mannenmode voor het komende seizoen. Eenvoudige varianten van het vest waren te zien bij Givenchy, Rick Owens en Junya Watanabe, die zich elk hielden aan zwarte en witte kleurstellingen. Gebreide singlets waren echter bijzonder populair op de catwalk, hetzij in pluizige, mohairachtige looks zoals bij Wales Bonner, in ruitvormig breisel bij Lgn Louis Gabriel Nouchi of in mesh-technieken, zoals bij Fendi. Anderen namen meer experimentele vormen aan. Terwijl Lazoschmidl uitgesneden, badmodeachtige stukken aanbood, toonde Botter een singlet dat leek op de textuur van een rieten constructie.

Chimi. Credits: FashionUnited Marketplace.

Hoe te stylen:

Een singlet kan op zichzelf staan, maar door het in laagjes te dragen wordt het veel interessanter en krijgt een outfit meer diepte. Een voorbeeld van zo'n techniek is het gebruik van een gebreide tank over de bovenkant van een oversized shirt, dat verder kan worden opgewaardeerd door een sjaal of stropdas toe te voegen om de outfit af te maken. Een button-up van vloeiender materiaal is de perfecte bovenlaag voor het singlet, zodat de drager een handig kledingstuk heeft voor de koelere lente-/zomernachten.

Hurley. Credits: FashionUnited Marketplace.

Het singlet, met al zijn geschiedenis, is een hedendaags hoofdbestanddeel geworden, een must-have in de garderobe van zowel mannen als vrouwen. Naast zijn prominentie op de catwalk, biedt de look klanten een moeiteloos kledingstuk om voor hun zomerbehoeften.

HE. Credits: FashionUnited Marketplace.

Vergelijkbare items die beschikbaar zijn voor (pre)order zijn te vinden in de FashionUnited Marketplace. Je kan ze ook vinden door op deze link te klikken.

Item van de week
SS24
Trends