• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • James Veenhoff wint Elle Fashion Pro Award

James Veenhoff wint Elle Fashion Pro Award

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

James Veenhoff, mede-oprichter van Denim City en Jean School, heeft tijdens de Elle Style Awards de Elle Fashion Pro Award voor de beste modeprofessional in de wacht gesleept.

“Of het nou om denim draait, fashionweeks of als er iets nieuws moet worden begonnen is James je man. Hij heeft een neus voor trends, is een creatieve voorloper en durft in het diepe te springen. Mensen als James maken de (mode)wereld spannend en dynamisch en Elle prijst hem daarom,” luidt het statement van de jury op Elle.nl.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking liet Elle weten hem te nomineren ‘wegens zijn ambitie om remarkable en worthwhile te zijn’. “Ik vind het enorm vleiend om door Elle te zijn genomineerd voor deze nieuwe categorie. Tof dat jullie ook de harde werkers achter de schermen aandacht geven en leuk dat – ook nadat ik al zo lang weg ben uit de spotlights – Elle me op deze manier support en aanmoedigt,” liet Veenhoff weten bij zijn nominatie.

Thanks team #elle I had a great night. #celebratestyle

Een foto die is geplaatst door James Veenhoff (@jamesveenhoff) op

Veenhoff is de oprichter van Amsterdam Fashion Week, maar stond ook aan de wieg van de House of Denim Foundation en de Jean School. Daarnaast runt hij met twee partners Fronteer Strategy, een bureau dat advies geeft op gebied van innovatie, co-creatie en merkontwikkeling van bedrijven.

Andere genomineerden waren Ronald van der Kemp (ontwerper), Olcay Gulsen (CEO en ontwerpster van Supertrash en ST Studio) en Hanka van der Voet (onderzoekster, docente en MA-opleidingshoofd bij ArtEZ).

Tijdens de opening van House of Denim sprak FashionUnited met Veenhoff. Lees het interview hier.

Elle Fashion Pro Award
James Veenhoff