• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Jean School komt met eenjarige internationale opleiding

Fashion

Jean School komt met eenjarige internationale opleiding

Door Anne Buis

15 apr. 2016

De Jean School lanceert een nieuwe opleiding: de eenjarige Jean School International Course. Tijdens de course worden studenten opgeleid tot professionele denim developers.

De nieuwe opleiding heeft een Mbo 4 niveau en zal in augustus van start gaan. De studenten krijgen na het behalen van de examens een diploma medewerkers design niveau 4.

Tijdens de opleiding ontwikkelen studenten zich tot experts in het ontwerpen, knippen, naaien, stikken en wassen van jeans. “Vakmanschap en duurzaamheid zijn leidend in het productieproces van tekentafel tot winkel. In het intensieve 1-jarig traject ligt de focus volledig op het vak en innovatie. Alle lessen staan in dienst van de transformatie van student naar professioneel denim developer,” stelt de Jean School in een persbericht.

Studenten werken tijdens de International Course samen met bekende merken als G-star Raw, Tommy Hilfiger, Levi’s en Pepe Jeans, aan interessante projecten. Ook doen ze mee aan denim projecten en beurzen als The Kingpins Show, de Modefabriek, Global Denim Awards en Amsterdam Denim Days.

Lees ook: Denim City geopend: ‘Een half jaar geleden was ’t nog een lekkende, oude fabriek'