Jeanologia lanceert ‘100 procent Made in Bangladesh’ collectie

Jeanologia, Spaanse specialist op het gebied van duurzame kleding en technologie, heeft tijdens de Bangladesh Denim Expo van 8 en 9 november haar nieuwe, volledig in Bangladesh geproduceerde denimcollectie gelanceerd. Met de ‘100 procent Made in Bangladesh’ lijn doet het bedrijf een poging om van het label ‘Made in Bangladesh’ een kwaliteitvereiste te maken.

Het is voor het eerst dat het Jeanologia is gelukt alle partijen die zijn betrokken bij de Bengalese textielindustrie, van fabrikanten tot inkopers, bij elkaar heeft weten te brengen. Met het initiatief hoopt het bedrijf een ‘eco-efficiënte en duurzame’ industrie te realiseren.

De denimcollectie werd volledig geproduceerd in Bangladesh, met behulp van de duurzame technologieën van Jeanologia. “Door het gebruik van onze technologieën in de productieprocessen, zijn we erin geslaagd meer concurrerend te zijn en de markt te versnellen met het aanbieden van een modern, duurzaam product,” stelt Jordi Juani van de Aziatische Jeanologia-divisie in een verklaring. “De technologie verhoogt niet alleen de productiviteit en efficiëntie, maar vermindert ook het waterverbruik en schadelijke emissies,” aldus Juani.

Jeanologia, dat zich inzet voor de verhoging van de productiecapaciteit van (denim)producenten in Bangladesh, is al ruim vijftien jaar actief op de Bengalese markt. Het bedrijf streeft ernaar het land tot een van de grootste textielcentra ter wereld te maken. Momenteel staat Bangladesh na China op de tweede plaats van textielproducenten op internationaal niveau.

Beeld: Jeanologia Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN