• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen genomineerd voor Woolmark Prize

Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen genomineerd voor Woolmark Prize

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

In oktober vorig jaar won hij de eerste editie van de Global Denim Awards. Nu is ontwerper Jonathan Christopher de Nederlandse genomineerde voor de International Woolmark Prize in Europa, in de categorie mannenmode. Nanna van Blaaderen, bekend met experimentele breisels, vertegenwoordigt Nederland in de categorie damesmode.

De Europese regio finale vindt plaats op 13 juli 2015 in Antwerpen, waar de ontwerpers één outfit presenteren en zes schetsen van looks, voor een capsule collectie van merionowol. De collectie wordt beoordeeld door een panel van internationale experts. Wie precies in de jury zitten, is nog niet bekend gemaakt.

Als de Nederlanders de Europese finale overleven, ontvangen ze 50.000 Australische dollars voor hun volgende collectie. De zes menswear finalisten ontmoeten elkaar vervolgens tijdens mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence in januari 2016. De zes damesmode finalisten zien elkaar een maand later in New York. De twee uiteindelijke winnaars ontvangen een aanvullend bedrag van 100.000 Australische dollars ter ondersteuning van materiaal sourcing en collectie marketing. Daarnaast worden de winnende collecties verkocht bij internationale retailers: Harvey Nichols, Joyce in China, Saks 5th Avenue, 10 Corso Como, David Jones en online via My Theresa en Matchesfashion.com.

Europese Woolmark Prize wordt 13 juli uitgereikt

Jonathan Christopher studeerde aan de Willen de Kooning Academie en aan Artez in Arnhem. Hij won eerder al de Henri Winkelman young creative entrepreneur award 2013, de publieksprijs van de First View Willem de Kooning Academy en de Global Denim Awards. Ook werd hij genomineerd voor de prijzen: Knack / Le vif Fashion Weekend, Designer for Tomorrow by Peek & Cloppenburg, Fur Innovations Award, Talent of 2009 en de Drempelprijs.

Nanna van Blaaderen is een echte fan van meriono wol. De ontwerpster, die studeerde aan de Rietveld Academie en de Willem de Kooning Academie, zei vorig jaar tegen Styleindicator.com: "Deze verfijnde wolsoort voelt heel zacht op de huid, ademt en kriebelt of pilt niet dankzij de lange vezels. Het merino schaap heeft een goed leven, dat voel je aan de fijne structuur en de hoogwaardige kwaliteit van de wol."

Nederlandse genomineerden International Woolmark Prize: Jonathan Christopher en Nanna van Bladeren

The Woolmark Prize was vijftig jaar geleden een prestigieuze modeprijs. In 1954 wonnen Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld respectievelijk de eerste prijs in de categorie jurken en de tweede prijs in de categorie jassen. De wedstrijd betekende voor beide ontwerpers hun doorbraak. Vier jaar geleden werd de terugkeer van de prijs aangekondigd. In 2013 won de Belgische ontwerper Christian Wijnants de prijs, in 2014 werd de prijs uitgereikt aan Rahul Mishra uit India. Onlangs wonnen de Amerikaanse labels M.Patmos en Public School de Woolmark Prize.

Foto 1: Jonathan Christopher en Nanna van Blaaderen
Foto 2: Schets Jonathan Christopher
Foto 3: Schets Nanna van Blaaderen

International WoolMark Prize
JonathanChristopher
Nanna van Blaaderen
Woolmark Prize
woolmarkprize