• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Jury Sustainable Leather Award bekend gemaakt

Jury Sustainable Leather Award bekend gemaakt

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Onder leiding van Nicoline van Enter van SLEM (innovatie- en opleidingscentrum voor footwear) zullen duurzame mode-expert Marieke Eyskoot, internationaal leerexpert Ralph Arbeid, directeur van Sympany Marc Vooges en social investment-expert Vincent Bogaart de inzendingen voor de Sustainable Leather Award gaan beoordelen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt.

De prijs is een initiatief van Hivos/Stop Kinderarbeid, SLEM, Shoestainable, VGS en MVO Nederland. Volgens de organisaties is de mode-industrie de laatste jaren steeds bewuster geworden van duurzaam produceren, maar blijft de leersector achter.

Ondernemers met een duurzaam idee kunnen zich aanmelden via de website van MVO Nederland. Alle inzendingen worden beoordeeld op duurzame impact, ontwikkelingsfase, traceerbaarheid, bewustwording, potentie voor opschaling en - waar relevant - design. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar van de Sustainable Leather Award 2015. De winnaar ontvangt een bedrag van 5000 euro en een gratis lidmaatschap van het leernetwerk van MVO Nederland.

innovatieprijs
leerindustrie
leerinnovatieprijs
MYOMY Do Goods
sustainable leather award