• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kanye West schopt schema New York Fashion Week weer door de war

Kanye West schopt schema New York Fashion Week weer door de war

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Rapper, ontwerper en entrepreneur Kanye West maakt zich niet populair tijdens New York Fashion Week. Hij lanceert namelijk onverwacht op 10 februari zijn nieuwe collectie Yeezy Season 3 en lanceert tevens zijn nieuwe album Waves. De aankondiging dat dit alles op de eerste dag van de modeweek plaatsvindt om 16 uur is geen goed nieuws voor andere ontwerpers, die al maanden geleden een plekje hadden veroverd in het moordende schema.

Marissa Webb, de voormalig ontwerper van J. Crew en creatief directeur van Banana Republic, stond ook gepland om 16 uur. De show van Adam Selman zou om 17 uur beginnen. Maar beide ontwerpers werden genoodzaakt om hun shows te verschuiven vanwege de plotselinge aankondiging van West.

“Dit is zeker nieuw voor ons,” zegt Web in een reactie. Haar PR team heeft een e-mail aan genodigden gestuurd, met de mededeling dat de show verplaatst is naar donderdag 11 februari om 15 uur, ‘wegens onvoorziene omstandigheden’. Ondertekend: “Sorry for making ‘waves’”.

Toch houdt Webb het hoofd koel. “Aan het einde van de dag gaat het erom dat we de show houden zodat editors, retailers, vrienden van het merk zoals bloggers en klanten ons kunnen supporten en de collectie komen bekijken,” laat ze aan Fashionista weten. “Mijn team en ik zijn blij dat we partners hebben die ons hebben geholpen om deze aanpassing te realiseren. Ik moet zeggen, we’re pretty good at rolling with the waves.”

Tijdens de vorige editie van New York Fashion Week deed Kanye West hetzelfde; toen liet hij een dag van tevoren pas weten een show te geven. De shows van ontwerpster Anne Bowen en celebrity-ontwerper Naeen Khan waren op hetzelfde moment gepland, en Bowen zag zich genoodzaakt om de show te verplaatsen. “Om enige aandacht voor onze show te krijgen, moeten we de datum en het tijdstip aanpassen, maar dat is logistiek gezien een nachtmerrie.” Bowen liet aan de media weten de onverwachte instroom van West’s show ‘onethisch’ te vinden.

Kanye West
New York Fashion Week