• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kanye West zoekt 1.200 modellen voor New York Fashion Week

Kanye West zoekt 1.200 modellen voor New York Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Zou hij zijn zinnen gezet hebben op een Guinnes World Record? Het zou zomaar kunnen. Kanye West is voor zijn catwalkshow tijdens New York Fashion Week namelijk op zoek naar 1.200 modellen.

Uit een online castingoproep blijkt dat de rapper, entrepreneur en ontwerper zijn show, Yeezy Season 3, groots aan wil pakken. Uit de omschrijving blijkt niet wat de modellen precies moeten gaan doen. "De figuranten worden aangekleed en opgemaakt en krijgen een plaats in de set in Madison Square Garden. Ze staan tijdens de hele set en krijgen ter plekke instructies,” staat er in het bericht.

Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn en krijgen een vergoeding van 80 dollar (71,68 euro).

Kanye West maakte vorige week geen vrienden op New York Fashion Week; hij kondigde namelijk onverwacht zijn nieuwe collectie Yeezy Season 3 aan en lanceert tevens zijn nieuwe album Waves. De aankondiging van zijn fashionshow die op de eerste dag van de modeweek plaatsvindt is geen goed nieuws voor ontwerpers Marissa Webb Adam Selman, die zich vanwege hetzelfde tijdstip genoodzaakt zagen om hun shows te verschuiven.

Kanye West
New York Fashion Week