• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Karl Lagerfeld: 13 meest uitgesproken quotes

Karl Lagerfeld: 13 meest uitgesproken quotes

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hij zei ooit: “Waarom zou ik stoppen met werken. Als ik dat doe, dan zal ik sterven en dan is het allemaal klaar.” En dat is niet het enige dat hij heeft gezegd. ‘Kaiser Karl’ is niet alleen een modelegende, hij is waarschijnlijk ook ‘s werelds ‘quotable’ modeontwerper. FashionUnited verzamelde 13 van zijn meest spraakmakende, mode gerelateerde quotes:

“Ik ben een soort mode nymphomaan die nooit klaarkomt. Ik ben nooit tevreden.”

“Gebruik nooit het woord goedkoop. Vandaag de dag kan iedereen er chic uitzien in laaggeprijsde kleding (de rijken kopen ze ook). Goed ontwerp vind je op elk niveau tegenwoordig. Je kunt er op en top chic uitzien in een T-shirt en jeans - aan jou de keuze.”

“Als je mode maakt, moet je van mode houden. Wanneer ik ontwerpers die dure jurken maken, zie lopen in sneakers en oude T-shirts, komt dat niet oprecht op mij over.”

"Joggingbroeken zijn een teken dat je hebt opgegeven. Je hebt de controle over je leven verloren en daarom maar een joggingbroek gekocht. "

"Mode is als muziek. Er zijn zoveel noten. Je moet er mee spelen. Je moet je eigen wijs maken.”

Over schoenen en accessoires:

"Schoenen en accessoires zijn belangrijk voor me. Want hiermee heeft iedereen een modellen maat.”

Over zijn iconische stijl:

“Ik ben een karikatuur van mezelf en dat vind ik leuk. Het is als een masker. En voor mij duurt het Venetiaanse Carnaval het hele jaar.”

Over zijn mode basic:

"Als je het aan mij vraagt wat ik graag had willen ontwerpen, zou het het witte T-shirt zijn. Voor mij, is een shirt de basis voor alles. Al het andere komt daarna. ”

Over er altijd goed uitzien:

“Ik vind dat iedereen naar bed moet gaan alsof er een date voor de deur staat.”

Over zijn zonnebril:

"Ik had eens een interview met een Duitse journalist - een afgrijselijk, lelijke vrouw. Het was net na de tijd van de communisten, waarschijnlijk net een week daarna - en ze droeg een gele trui die doorzichtig was. Ze had gigantische borsten en een gigantische zwarte bh en zei tegen me: “Het is onbeleefd, doe je zonnebril af.” Ik antwoordde: “Vraag ik aan jou om je beha uit te doen?”

Over bont:

“In een vleesetende wereld waar men leer gebruikt voor schoenen en zelfs kleding, is de discussie over bont heel kinderachtig.”

Over afvallen:

“Nou, er kwam een nieuwe lijn van Hedi Slimane bij Dior, die je alleen kon dragen als je dun was. Het zei: “Wil je dit? Go back to the bones.” Dus ik ben er vanaf gekomen. Ik ben 40 kilo kwijt geraakt.”

En een bonus quote. Lagerfeld’s moeder had ook een uitgesproken mening:

"Ik houd van hoeden, in een zekere zin, maar toen ik nog kind was en een Tiroolse hoed droeg, zei mijn moeder - ik was volgens mij acht - “Je moet geen houden dragen. Je lijkt op een oude lesbienne,” herinnert Lagerfeld. “Zeg je zoiets tegen kinderen? Ze was wel grappig vind je niet?"

Bron: De meeste quotes uit dit artikel komen uit De wereld volgens Karl, witz en wijsheid van Karl Lagerfeld, Uitgeverij Terra -Lannoo.

Beeld: Patrick Kovarik, AFP

Karl Lagerfeld