Kering slaat de handen ineen met het London College of Fashion. Samen lanceren zij de eerste digitale cursus op het gebied van duurzame luxe mode, zo maken de instellingen bekend in een persbericht. Het doel van de cursus is om het onderwijs betreffende duurzaamheid in het luxe en mode segment te versterken en daarmee duurzame initiatieven te promoten.

De cursus ’Fashion & Sustainability: Understanding Luxury Fashion in a Changing World’ is ontwikkeld door academici van het London College of Fashion en duurzaamheids experts van Kering. De cursus duurt zes weken en gaat in op de theoretische aspecten als cases uit het zakenleven. De lessen kunnen gevolgd worden op mobiel, tablet en desktop.

De eerste cursus moet op 9 april van start gaan. “Het is openbaar beschikbaar voor iedereen die wil deelnemen, met het specifieke doel om toekomstige talenten, ontwerpers, professionals in de luxe mode en geïnteresseerden in mode te onderwijzen.”

“Bij Kering geloven we niet alleen dat de verschuiving in de luxe mode naar duurzaamheid en innovatie noodzakelijk is, maar in onze wereld van oneindige bronnen is het ook een goudmijn aan kansen,” aldus François-Henri Pinault, CEO van Kering in een statement. “We werken actief samen met modehuizen om de luxe van de toekomst te creëren, maar willen ook graag bijdragen aan de ontwikkeling van luxe mode door onze kennis te delen met branchegenoten en de toekomstige generaties te onderwijzen.”

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN