• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Adidas x Wanderlust yogacollectie van gerecycled plastic

Kijken: Adidas x Wanderlust yogacollectie van gerecycled plastic

Door Vivian Hendriksz

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Adidas zet een nieuwe stap in het nakomen van zijn belofte om in de collecties geen gebruik meer te maken van nieuwe plastics. Het sportmodemerk lanceert samen met Wanderlust en de organisatie Parley for the Ocean een yogacollectie, waarvan de items zijn gemaakt van hergebruikt oceaanplastic.

De nieuwe yogacollectie, genaamd Adidas x Wanderlust, omvat ruim veertig items voor vrouwen, waaronder leggings, crop tops en onesies. Het bedrijf stelt dat ieder product is geïnspireerd op de oceaan, onder andere met het gebruik van grafische prints en een kleurenpalet van blauw-, grijs- en zwarttinten. Prijzen voor de lijn variëren van 32,95 pond (38 euro) tot 59,95 pond (69 euro).

In het kader van het aanpakken van plasticvervuiling, werkte Adidas voor de collectie samen met Parley for the Ocean. Concreet door gebruik te maken van Parley Ocean Plastic, een reeks materialen gemaakt van gerecycled plastic uit de zee. “We weten dat onze gemeenschap van vrouwen uiterst gepassioneerd is over zorg voor het milieu,” aldus Alison Stewart, senior directeur van Adidas Women’s, in een persverklaring. “Nu kunnen ze met hun praktijken een verschil maken voor de planeet.”

De lancering van de Adidas x Wanderlust yogacollectie volgt op het uitbrengen van een reeks duurzame sportschoenen. Het merk creëerde een Originals-sneaker gemaakt van hergebruikt oceaanplastic, ook gerealiseerd in de langdurige samenwerking met Parley for the Ocean.

De nieuwe lijn is vanaf nu online verkrijgbaar.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Fashionunited.uk.

Beeld: Adidas x Wanderlust, Adidas website

Adidas
parley for the ocean
Wanderlust