• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Anna Wintour Jordan sneakers van Nike

Kijken: Anna Wintour Jordan sneakers van Nike

Door Esmee Blaazer

13 jul. 2018

Mode

Anna Wintour, hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue, artistiek directeur van Conde Nast en tevens een van de meest bekende namen uit de internationale modeindustrie, inspireerde Nike voor het lanceren van heuse Jordan Brand Wintour damessneakers. Dat heeft het sportmerk op 12 juli aangekondigd middels een persbericht. Vogue publiceerde diezelfde dag een artikel en de promotievieo getiteld 'Dit is de ultieme fashion sneaker: Air Jordans, geïnspireerd op Anna Wintour' waarin de hoofdredacteur de hoofdrol speelt.

Het betreft een gelimiteerde damessneaker-collectie, zo is in het persbericht van Nike te lezen. Het eerste model, de AJI Zip AWOK, retro Air Jordan 1, verkrijgbaar in rood en wit leer, is uitgerust met een 'edited by Vogue' ritslabel. Op tong en zool staat AWOK, kort voor 'Anna Wintour Okay' - wat de hoofdredacteur gebruikt ter goedkeuring van Vogue Magazine pagina's. Het tweede model, is de AJIII SEI AWOK, vekrijgbaar in zwarte en rode tweedstof, geïnspireerd op Wintour's favoriete kostuum: Chanel tweed-pakjes.

Wintour's Air Jordans zijn verkrijgbaar vanaf 21 juli bij de Amerikaanse winkels Hirshleifers, Kith en Nordstrom X Nike. Een dag later zijn ze te koop via de Nike's SNKRS app in Noord-Amerika. De AJIII SEI AWOK is vanaf 7 september - ten tijde van de New York Fashion Week - te koop. Verkooppunten van dit schoenmodel zijn nog niet bekendgemaakt. Prijzen van de Wintour Air Jordans zijn ook niet aankondigd.

Foto’s: Nike

Anna Wintour
Jordan Brand
NIKE
VOGUE