• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: ArtEZ studenten presenteren tijdens Paris Fashion Week

Kijken: ArtEZ studenten presenteren tijdens Paris Fashion Week

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Klaudia Stavreva en Lotte van Dijk, beiden afgestudeerd aan modeacademie ArtEZ in Arnhem, hebben gisteren in Parijs in het Atelier Néerlandais hun collecties gepresenteerd tijdens de Parijse modeweek. Beiden presenteerden hun persoonlijke visie over de toekomst van de mode en de vrouwelijkheid daarin.

Stavreva, afkomstig uit Macedonië, presenteerde haar collectie genaamd BOSSTVRVA. Haar inspiratie haalde ze uit de Sworn Virgins of Albania, vrouwen die het leven en de rechten van een man aannemen, zweren niet te trouwen of kinderen krijgen. Haar collectie is een mix van klassieke mannen (werk)kleding, militaire kleding en Macedonische folkloristische kleding.

De collectie van Lotte van Dijk, die dit jaar ook genomineerd is voor de Hyères-modeprijs, is geïnspireerd op de verbeelding van textiel door kunstenaars. Van Dijk was vooral geïnspireerd door het werk van Marlene Dumas. Die op een zeer ruige manier schildert, met behulp van dikke penseelstreken. Op de collectie, die onder andere bestaat uit oversized florerende en kanten jurken, denim stukken en legerjassen, zijn grote geschilderde tekeningen te zien.

De collecties van Stavreva en van Dijk zijn te bezichtigen tot en met zondag 5 maart in het Atelier Néerlandais in Parijs.

Beelden: J.W. Kaldenbach

ArtEZ
Klaudia Stavreva
lotte van dijk
Paris Fashion Week