Kijken: Copenhagen Fashion Week s/s 2018

Met namen als Baum und Pferdgarten, Wood Wood, Ganni en Day Birger et Mikkelsen blijft de halfjaarlijkse modeweek in Kopenhagen ook voor modeprofessionals in Nederland en België relevant. Ondanks dat het vakbeursbestand in de Deense hoofdstad de afgelopen jaren is uitgedund, staan de modebeurzen CIFF en Revolver nog fier overeind. Een beeldverslag.

Elnaz Gargari wint Desiners' Nest

De Scandinavische ontwerpwedstrijd Designers'Nest is dit jaar gewonnen door Elnaz Gargari van de National Academy of Arts uit Oslo. Volgens de jury heeft de jonge ontwerpster een grenzeloze collectie ontwikkeld die 'gender' en 'geography' ontstijgt. "Een excersitie in female power."

Hendrik Vibskov

Het designteam van Hendrik Vibskov heeft zich voor de 2018 spring/summer collectie laten inspireren door de verschillende stadia van slaap die de mens in de nacht doorloopt. Wat gebeurt er met ons wanneer we in slaap vallen? Hoe liggen we precies? Wat doen we met armen, benen? Hoe slapen dieren? En vallen voedsel, kleding en planten ook in slaap? Het slaapelement is te herkennen in de gelaagdheid van de collectie en dualiteit van verschillende stukken.

Kijken: Copenhagen Fashion Week s/s 2018

Ganni

Optimistisch en relaxed, zo laat de nieuwe zomercollectie van het Deense damesmodemerk Ganni zich het beste omschrijven. Prints met bloemen en vruchten, gecombineerd met stevige strepen, kant en rushes. Vrouwelijk en draagbaar dankzij de knipoog naar sports- en homewear.

Kijken: Copenhagen Fashion Week s/s 2018

Bitte Kai Rand

Damesmodelabel Bitte Kai Rand keek voor de nieuwe zomercollectie naar de vier elementen: water, aarde, lucht en vuur. Dat is vooral terug te zien in de vier kleurgroepen. Aan het overkoepelend thema 'Ethno Techno' ontleent de collectie de etnische elementen uit Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Japanse kledingstijlen die het totaalbeeld modern maken en sophisticated.

Kijken: Copenhagen Fashion Week s/s 2018

Foto's: (1) Designers' Nest; (2) Victor Jones voor Hendrik Vibskov; (3) Ganni; (4) Helle Moos voor Bitte Kai Rand

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN