Kijken: De hoedjes van Prinsjesdag 2017 op een rij

De derde dinsdag van september is weer aangebroken en dat betekent dat de jaarlijkse hoedjesparade ook weer de revue gepasseerd is. FashionUnited zet de exemplaren op een rij.

Ongeveer eind jaren zeventig ontstond de gewoonte voor vrouwen die aanwezig waren tijdens prinsjesdag om een hoed te dragen. In de eerste jaren werd nog nauw gelet op de grootte van de hoeden, want het werd niet gepast geacht om een grotere hoed te dragen dan de koningin of een van de prinsessen. Inmiddels is deze regel achterwege gelaten. De hoeden worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt om een politiek statement te maken.

Burgemeester Krikke van Den Haag

Fleur Agema van de PVV

D66’ers Vera Bergkamp en Pia Dijkstra

Jet Bussemaker

Sharon Dijksma van de PVDA

Nevin Özütok van GroenLinks

De hoed die Özütok is een Agnisa, een hoed die gedragen werd door Surinaamse vrouwen in de slavernijtijd. Özütok vraagt met de hoed aandacht voor het slavernijverleden. In deze tijd mochten vrouwen en mannen niet met elkaar praten en werd gecommuniceerd via de hoeden. De hoed van Özütok zegt: "Wacht op de hoek op mij."

Delegatieleider CDA in Europees Parlement Esther de Lange

Anouchka van Miltenburg van de VVD

Anne Diertens van D66

Marianne Thieme van Partij voor de Dieren

Thieme brengt tijdens Prinsjesdag 2017 een ode aan strijders voor het vrouwenkiesrecht.

Fractie D66

De fractie van GroenLinks

Koningin Máxima en Koning Willem Alexander

Tijdens Prinsjesdag wordt wellicht nog wel het meest uitgekeken naar wat Hare Majesteit de Koningin draagt. Naar verluidt draagt Koningin Máxima vandaag een jurk van Belgisch modehuis Natan, een van de favoriete modehuizen van de koningin.

Foto koets: RVD

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN