• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: H&M x The Weeknd

Mode

Kijken: H&M x The Weeknd

Door Anne Buis

3 feb. 2017

H&M is een samenwerking aangegaan met artiest The Weeknd. Abel Tesfaye, alias The Weeknd, mocht zijn meest iconische items van de retailer uitzoeken. De ‘Spring Icons Selected by The Weeknd’ is vanaf 2 maart verkrijgbaar in de winkel.

“Abel’s smaak en stijl sluiten perfect aan bij de mannentrends van H&M. Hij heeft oog voor belangrijke details en weet de juiste mix van urban items met nieuwe klassiekers te combineren voor een streetwear look,” zegt Andreas Löwenstam, H&M's men’s head of design.

De geselecteerde collectie is een combinatie van streetwear en scherpe silhouetten. De artiest selecteerde onder meer een beige katoenen bomberjack, hoodyś in zwart en groen, wijde T-shirt met onafgewerkte boord en gesneden pantalons. Ook is er een focus op outerwear met een motorjack, een double-breasted trenchcoat en een imitatie suède jas.

“Het was fantastisch om mijn ‘Icons’ te selecteren voor H&M. Ik vind de mix van urban items geweldig, zoals de bomber en de hoodie gecombineerd met klassiekere stukken als een overhemd en blazer. Elk item is vernieuwend en draagbaar, en dat is gewoon hoe menswear zou moeten zijn,” aldus Tesfaye.

Beeld: H&M