• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • In Beeld: Nederlandse ontwerpers tijdens New York Fashion Week

In Beeld: Nederlandse ontwerpers tijdens New York Fashion Week

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

New York trapt traditiegetrouw de modemaand september af met de tweejaarlijkse modeweek. Tussen het internationale modegeweld gaf ook een aantal Nederlandse labels acte de preséance. FashionUnited maakt een beeldverslag.

Sies Marjan

In februari was de Nederlandse Sander Lak (voormalig ontwerper bij Balmain, Philip Lim en Dries van Noten, red.) met zijn label Sies Marjan (vernoemd naar zijn ouders, red.) al the talk of town. Deze New Yorkse modeweek was hij weer van de partij en showde hij zijn collectie in de bibliotheek van de City Bar Association. De ontwerper, van wie bekend is dat hij niet van zwart houdt, toonde een collectie met pasteltinten, donkerblauw en dieporanje. De collectie bevatte onder meer losvallende blouses en jurken, wikkeltops en gekreukte satijnen shorts. Centraal stond de tegenstelling tussen neon en pasteltinten, glanzend en mat, dikke en dunne materialen, slick en ruw bewerkt. Vaste inspiratiebron voor de ontwerper is de grunge-periode uit de jaren negentig.

Sies Marjan SS2017 #SiesMarjan

Een foto die is geplaatst door Sies Marjan (@siesmarjan) op

Sies Marjan SS2017 #SiesMarjan

Een foto die is geplaatst door Sies Marjan (@siesmarjan) op

Sies Marjan SS2017 #SiesMarjan

Een foto die is geplaatst door Sies Marjan (@siesmarjan) op

Beeld: Instagram Sies Marjan

Maison the Faux

Joris Suk en Tessa de Boer, de ontwerpers van Maison the Faux, weten wel hoe ze een spannende presentatie moeten geven. In januari stonden ze nog op Amsterdam Fashion Week, maar nu zijn ze neergestreken in de Milk Studios in New York. Suk en De Boer toonden hun collectie ‘Chubby Chaser’ niet in een modeshow maar in een presentatie. Het was een statement tegen de heersende honger naar mode. “Modehuizen regeren alsof ze religieuze instellingen zijn: ze vertellen ons hoe we eruit moeten zien, hoe we ons moeten gedragen en wie we moeten zijn. Mode lijkt een herhalend ritueel te zijn van merken die ons overvoeren.” Het resulteerde in een collectie gebaseerd met buitenproportioneel veel stof, jurken met de nadruk op borstvergrotingen en ingesnoerde tailles, waarbij er zoveel mogelijk huid werd getoond.

Beeld: Peter Stigter

Scotch & Soda

In een voormalige synagoge, het Angel Orensanz Center for the Arts, toonde het Amsterdamse kledinglabel Scotch & Soda voor de tweede keer haar collectie. De nieuwe lente-/zomercollectie 2017 genaamd ‘The World According to Heavenly Creatures’ was geïnspireerd op de ‘the lushest to the harshest of natural habitats’. De presentatie focust op drie natuurlijke habitats, waaronder regenwoud en woestijn. De collectie zelf was geïnspireerd op prints en patronen van dieren en flora.

Meer weten over de presentatie van Scotch & Soda? Lees het hier.

Beeld: Scotch & Soda

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, Parijs, Londen in Milaan voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klikt u hier.

New York Fashion Week
NYFW
WOMENSWEARCATWALKSEASON