• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: & Other Stories x Zana Bayne

Kijken: & Other Stories x Zana Bayne

Door Anne Buis

13 sep 2016

Mode

De capsule collectie van & Other Stories en Zana Bayne is gelanceerd. De samenwerkingscollecties bestaat uit een serie leren stukken en accesoires en werd bij een diner tijdens New York Fashion Week gelanceerd.

Zana Bayne is het merk van ontwerper Zana Bayn en co-creatief directeur Todd Pendu, een New Yorks designers duo van artisanale leren tassen en accessoires. Het label focust op kwaliteit en vakmanschap; ontwerpen die met ‘grafische lijnen en vormen aan iedere garderobe toe te voegen zijn en daarmee de persoonlijke stijl van de drager onderstrepen’.

“Met deze co-lab collectie hopen we dat mijn ontwerpen worden gedragen zo gewoon als een leren jas – wanneer je ze aandoet, zie je er chique maar ook cool uit. Gooi het over een T-shirt, jurk, sweater of over jouw favoriete jas,” aldus Zana Bayne.

De collectie voor & Other Stories legt de nadruk op vrouwelijkheid. Voor ieder ontwerp is een typisch leerstuk, zoals een harnas, uit de context gehaald en opnieuw ontworpen. De key producten zijn het zwarte vest, dat vorm geeft aan het lichaam en een veelzijdig wikkelbustier. Naast Zana’s ontwerpen voor de co-lab collectie ontwierp & Other Stories ook een bijpassende ready-to-wear collectie. Met onder andere een klassieke jas, clean-cut shirts en verschillende jurken wil & Other Stories laten zien hoe lederen accessoires te combineren zijn.

De prijzen variëren van 25 euro voor een choker en 75 euro voor een harnas tot 245 euro voor een vest. De collectie is vanaf 22 september online te verkrijgen via de website van & Other Stories.

Bekijk hieronder de nieuwe campagnebeelden:

Beeld: & Other Stories

OTHER STORIES
Zana Bayne