& Other Stories x Zana Bayne

De Zweedse keten & Other Stories heeft een nieuwe gastdesigner aan de haak geslagen: Zana Bayne. De ontwerpster staat bekend om haar ambachtelijke leren handtassen en accessoires. Dat meldt & Other Stories in een persbericht.

De samenwerkingscollectie bestaat uit leren items en accessoires, waarbij de nadruk ligt op de vrouwelijkheid. Bayne’s werk kenmerkt zich door opvallende grafische lijnen en vormen en de focus op kwalitatief vakmanschap.

& Other Stories x Zana Bayne

“& Other Stories bewondert het werk van Zana al lang en droomde van een samenwerking om een deel van Zana’s wereld tot bij de klanten te kunnen brengen. Toen de gelegenheid zich eindelijk voordeed, voelde het juist aan om de krachten te bundelen en iets te creëren voor AW16,” laat & Other Stories in een statement weten.

De nieuwe samenwerking is deels gericht op het bereiken van een nieuwe doelgroep, ‘die anders misschien nooit dergelijke leren stukken zou dragen’. “Wij proberen een lederwarencollectie te creëren voor moderne vrouwen en plaatsen hard en zacht daarbij in contrast tegenover elkaar; we halen stukken zoals het lederen harnas uit hun context en maken er een elegant accessoire van om over om het even welke garderobe en bij alle gelegenheden te dragen”, vertelt Zana Bayne.

De ontworpen leren items moeten gezien worden als een aanvulling bij de basics van een garderobe. Het team van & Other Stories werkte samen met Zana aan de creatie van een prêt-à-portercollectie die gecombineerd kan worden met haar ontwerpen.

& Other Stories x Zana Bayne

De collectie van & Other Stories x Zana Bayne zal vanaf de herfst 2016 verkrijgbaar zijn bij geselecteerde filialen en de webwinkel.

Eerder werkte de Zweedse keten al samen met Rodarte.

Beeld: & Other Stories

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN