• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kijken: Pharrell Williams lanceert eerste collectie als head of imagination G-Star Raw

Kijken: Pharrell Williams lanceert eerste collectie als head of imagination G-Star Raw

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Sinds februari 2016 is Pharrell Williams de co-owner en head of imagination van G-Star Raw. Nu heeft hij zijn eerste eigen collectie, de G-Star RAW Elwood X25, gepresenteerd.

De G-Star RAW Elwood X25 is een collectie waarin er een nieuwe interpretatie wordt gegeven aan de iconische 3D-denim van G-Star, die dit jaar 20 jaar op de markt is. De lancering van Williams' collectie vond plaats op ComplexCon, een conventie en festival in Los Angeles, dat dit weekend plaatsvond. Het festival werd gecureerd door Pharrell Williams en de Japanse kunstenaar Takashi Murakami.

Pharrell's eerste collectie werd gepresenteerd als een levensgrote installatie waarin de iconische jeans in 25 kleurrijke prints waren opgehangen tegen een natuurlijke, bergachtige achtergrond. De collectie, bestaande uit 25 items met ruiten, camouflageprints en traditionele patronen, die door Pharrell zelf zijn uitgekozen, staan 'symbool voor de onaflatende inzet van G-Star voor innovatie en zelfexpressie'.

“Wat wij proberen te doen, is ruimte te scheppen voor creativiteit en experimenten. We proberen mensen niet te vertellen wat ze moeten doen of denken, we helpen ze enkel om zichzelf op een open manier te uiten. Om te kiezen wat ze willen dragen en hoe ze het dragen. Deze collectie gaat over keuzevrijheid, over meer democratie in je garderobe,” aldus Pharrell Williams in een persbericht.

De G-Star Raw Elwood X25-collectie is vanaf februari 2017 in geselecteerde winkels en online verkrijgbaar.

Beeld en video: G-Star Raw

G Star Raw
Pharrell Williams