• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Kris van Assche stopt eigen label

Kris van Assche stopt eigen label

Door Yasmine Esser

28 mei 2015

Mode

Tijden zijn moeilijk voor onafhankelijke labels, vindt Kris van Assche. De Belgische ontwerper stopt daarom na ruim tien jaar met zijn modemerk en gaat zich volledig richten op zijn rol als creatieve baas van Dior Homme. Dat heeft hij via een handgeschreven brief laten weten aan WWD.com.

Van Assche neemt nog geen definitief afscheid van het modelabel dat zijn naam draagt. Hij schrijft: "Dit prachtige avontuur heeft een punt bereikt waarop ik voel dat het nodig is om een pauze te nemen en vanaf een afstand na te denken over hoe ik mijn merk in de toekomst kan ontwikkelen."

Vorige maand zei de designer nog tegen de Volkskrant dat zijn eigen label wat hem betreft sneller mocht groeien. "Ik ben aan het kijken hoe eventuele nieuwe partners zouden kunnen helpen bij de groei van mijn eigen label," aldus de mannenmodeontwerper toen.

Kris van Assche gaat zich volledig richten op Dior Homme

De collecties van Van Assche worden momenteel verkocht bij 130 winkels in 32 landen. Zijn grootste afzetgebied is Azië - met name Japan en Hongkong - gevolgd door Europa en Noord-Amerika. Van Assche heeft ook een eigen winkel in Parijs, aan de Rue Saint Roch, sinds 2013. Deze winkel zal binnenkort de deuren sluiten.

Door het stopzetten, of pauzeren, van Kris van Assche valt er een gat in de planning van de mannenmodeweek van Parijs. De ontwerper had voor zijn label een show gepland tijdens Paris Men's Fashion Week, die plaatsvindt van 24 tot en met 28 juni.

De ontwerper toonde op de vorige Parijse modeweek voor mannenmode nog wel zijn creaties. De collectie was het beste te omschrijven als 'sportkleding met een urban edge'. Van Assche zal deze herfstcollectie al niet meer produceren.

Label Kris van Assche: sportief, urban en sophisticated

Kris van Assche studeerde aan de Antwerpse Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Eind jaren negentig verhuisde hij naar Parijs, waar hij werk vond onder Hedi Simane bij Yves Saint Laurent Rive Gauche Homme en Dior Homme. Inmiddels is hij acht jaar artistiek directeur voor de mannenmodelijn van het Franse modehuis Dior.