• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lanvin viert tinnen jubileum Lucas Ossendrijver

Lanvin viert tinnen jubileum Lucas Ossendrijver

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Lucas Ossendrijver werkt tien jaar voor Lanvin Homme en dat viert het Franse modehuis met een capsulecollectie. Dat maakte Lanvin bekend via social media.

De lijn bestaat uit sweatshirts, T-shirts en sneakers versierd met een monochrome logo-opdruk 'ten'. Een paar van deze gympen is de high-top sneaker, het schoenmodel dat Ossendrijver herinterpreteerde bij zijn aanstelling en daarna snel uitgroeide tot succesnummer; een Lanvin bestseller.

De Nederlandse modeontwerper (46) is sinds 2005 hoofd van de mannenafdeling van het modehuis. Hij werd door Alber Elbaz, toenmalige creatief directeur bij Lanvin, weggekaapt bij Dior Homme. Ossendrijver werd verantwoordelijk voor het ontwerp van de herenlijn van het merk, die werd geïntroduceerd in 2006.

Ossendrijver heeft ervoor gezorgd dat de mannenmode van het Franse modehuis Lanvin tot de top behoort. Hij gaf traditionele tailoring en Lanvin silhouetten uit de jaren 90 een eigentijdse, moderne make-over, onder meer door het gebruik van innovatieve, technische stoffen. Ossendrijver staat ook bekend om zijn contrasterend stoffengebruik en unieke kleuren(combinaties).

Ossendrijver werd ook genoemd als mogelijke creatief hoofd van damesmode, na het vertrek van Elbaz in november vorig jaar. Later werd bekend dat deze positie werd ingevuld door Bouchra Jarrar. De Marokkaans-Franse ontwerpster leidde sinds 2010 haar eigen couturehuis, maar deze heeft ze voor haar positie bij Lanvin gepauseerd.

Prijzen van de capsulecollectie variëren tussen 390 dollar (245 euro) voor een T-shirt en 1695 dollar (1250 euro) voor een rugzak. De items zijn verkrijgbaar bij Lanvin winkels en via de webshop.

Foto 1: Screenshot Instagram account Lanvin

Foto 2: T-shirt uit de capsule collectie via de Lanvin webshop

Lanvin
Lucas Ossendrijver