• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lenzing, Asahi Kasei en Kaihara Denim lanceren 'Saisei Collection' op Kingpins Amsterdam

Lenzing, Asahi Kasei en Kaihara Denim lanceren 'Saisei Collection' op Kingpins Amsterdam

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Hirofumi Inagaki, Executive Officer Kaihara Denim Credits: Met dank aan Alicia Yuen

Drie bedrijven slaan de handen ineen voor een ‘Saisei Collection’ (Saisei is Japans voor ‘wedergeboorte’ of ‘regeneratie’). Te weten: de Oostenrijkse Lenzing Group, stretchvezelfabrikant Asahi Kasei en Japanse denimfabrikant Kaihara Denim. De denimcollectie wordt voor het eerst gepresenteerd op de denimbeurs Kingpins Amsterdam op 23 en 24 oktober 2024, zo blijkt uit een persbericht. De nieuwe denimcollectie die als voorbeeld moet dienen voor een innovatieve en milieuvriendelijke benadering van denim.

De samenwerking combineert de expertise van de drie bedrijven. Zo levert Lenzing haar Lenzing™ Ecovero™ viscosevezels, geproduceerd met een lagere ecologische voetafdruk. Vervolgens verwerkt de fabrikant de vezels met de Refibra™-technologie voor het gebruik van gerecycled katoen. Asahi Kasei draagt bij met gerecycled stretchgaren, terwijl Kaihara Denim, bekend om zijn stretch-denimstof, de collectie van comfort voorziet met stretchvezels.

Het persbericht onderstreept dat de Saisei Collection tijdens de denimbeurs Kingpins Amsterdam als het bewijs moet dienen dat hoogwaardige denim zowel esthetisch aantrekkelijk als duurzaam is: “De collectie markeert een belangrijke stap in de transitie naar een groenere mode-industrie en wordt verwacht de internationale markt te inspireren met zijn innovatieve en milieuvriendelijke benadering van denim.”

Credits: ©Kakel - Tetsuya Mukume
Credits: ©Kakel - Tetsuya Mukume
Credits: ©Kakel - Tetsuya Mukume
Lees ook:
Denim
Duurzaamheid
Kingpins
Lenzing