• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Levi’s breidt welzijnsprogramma voor fabrieksmedewerkers uit

Levi’s breidt welzijnsprogramma voor fabrieksmedewerkers uit

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Vijf jaar na de introductie van het welzijnsprogramma voor fabrieksmedewerkers in Bangladesh, Cambodja, Haïti en Pakistan, breidt Amerikaans jeansmerk Levi’s het programma uit naar fabrieken in meerdere landen, als onderdeel van een bredere duurzaamheidsdoelstelling van het label.

”Mensen zijn het middelpunt van ons succes. Of het nu onze fabrieksmedewerkers, andere medewerkers of onze klanten zijn, we zetten ons in om ze allemaal recht te doen,” zo zegt het denimmerk tegenover WWD.

Het welzijnsprogramma werd in 2011 geïntroduceerd in de vorm van een pilot in Bangladesh, Cambodja, Haïti en Pakistan. Naar eigen zeggen gaat het project verder dan een ‘do not harm’ arbeidsovereenkomst. In plaats daarvan werkt Levi’s samen met leveranciers om de leef- en werkomstandigheden van de fabrieksmedewerkers van het bedrijf te verbeteren. Omdat ruim 20.000 arbeiders volgens Levi’s positief werden beïnvloed tijdens proefproject, wordt het programma uitgebreid naar meerdere landen. Hoeveel en welke dit zijn, is nog niet bekend.

Het welzijnsprogramma is onderdeel van de inspanningen die Levi’s doet op het gebied van duurzaamheid. Programma’s die het jeansmerk daarvoor uitvoert, zijn gericht op mensen, producten, productie en het milieu. Levi’s legt een grote nadruk op mensen met projecten voor onder andere HIV/AIDS en gelijke rechten. Andere programma’s richten zich onder meer op watergebruik, klimaatverandering en recycling. Onlangs maakte het denimlabel bekend zijn recyclingsprogramma uit te rollen in heel Europa.

Levi's
Levi Strauss