Levi Strauss & Co lanceert Project F.L.X., een nieuw operationeel model dat de afwerking van jeans automatiseert en duurzamer maakt.

”Ons doel was om twee uitdagingen in de industrie te tackelen - het vermogen om snel te reageren op consumententrends terwijl we ook het maakproces duurzamer maken,” aldus Chip Bergh, CEO van Levi Strauss & Co. “We pakken hiermee de agility en duurzaamheid aan zonder de authenticiteit in gevaar te brengen die consumenten van ons verwachten. Dit is de toekomst van het maken van jeans, en Levi Strauss & Co is goed gepositioneerd om de weg hiernaartoe te leiden.”

De nieuwe techniek vervangt niet-automatische technieken zoals het met de hand verouderen van de jeans voor een ‘faded’-look. Doordat deze techniek vervangen wordt, kunnen jeans sneller geproduceerd worden en hoeven er minder chemicaliën gebruik te worden voor de afwerking van de jeans. Over het algemeen wordt de productietijd gehalveerd van en maand naar een paar weken en soms zelfs dagen, zo meldt het bedrijf in het persbericht. Door middel van lasers en het digitaliseren van het ontwerp kunnen items veel sneller gerealiseerd worden.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN