• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Lil' Kleine brengt kledingmerk Jorik op de markt

Lil' Kleine brengt kledingmerk Jorik op de markt

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Jorik, een kledinglijn van Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil' Kleine, wordt donderdag gelanceerd met een show in Amsterdam. Jorik biedt een totaalcollectie met shirts, broeken, truien, jacks en ook schoenen. De eerste collectie omvat ongeveer 35 modellen in 2 of 3 kleuren. De collectie is in een beperkte oplage in Portugal gemaakt. De meeste artikelen zijn zowel geschikt voor dames als heren en winkelverkoopprijzen lopen van 100 euro voor een trui tot 800 euro voor een jack.

Voor productie en distributie wordt samengewerkt met het Nederlandse kledinglabel Purewhite van de Noah Group uit Amsterdam. Noah Group verkoopt ook het merk Ballin Amsterdam. Volgens een vertegenwoordiger van de Noah Group is Jorik een zelfstandig label dat ondersteund wordt door het team van Purewhite.

Het merk wil naast de eigen webshop - Jorik.com gaat volgende week maandag 4 maart live - ook een klein groothandelskanaal opbouwen. Een woordvoerder van Purewhite laat weten daarvoor in gesprek te zijn met een aantal winkels. "Ons doel is de collectie neer te leggen bij de beste winkels voor het merk Jorik." Winkelnamen geeft zij niet.

In een interview met het Parool van afgelopen zaterdag stond gemeld dat het kledingmerk Jorik bij twee bekende luxe herenmodezaken in Amsterdam en in Den Haag zou komen te liggen. Desgevraagd hebben beide winkels aan FashionUnited laten weten het merk niet te hebben ingekocht.

Na afloop van de modeshow donderdagavond wordt de eerste collectie drie dagen lang verkocht bij een popup shop in het Art’Otel tegenover het centraal station in Amsterdam. Voor de ontwerpen tekenen de naamgever Lil' Kleine en zijn verloofde stilist Jaimie Vaes.

Foto's: via Iconic Studios voor Jorik

jorik
Lil' Kleine