• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Londen Fashion Week van start: de feiten en cijfers op een rij

Londen Fashion Week van start: de feiten en cijfers op een rij

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Vandaag is de 67e editie van Londen Fashion Week van start gegaan. Op het tweejaarlijkse mode-evenement showen meer dan tachtig nieuwe en gevestigde namen uit de mode-industrie en worden gasten uit meer dan zestig landen verwacht.

Londen Fashion Week is een vijfdaags evenement en vindt dit jaar plaats van vrijdag 16 februari tot en met dinsdag 20 februari. De British Fashion Council maakte de feiten aangaande de Londen Fashion Week en de mode-industrie in Engeland via een persbericht bekend.

In totaal showen deze editie 47 ontwerpers hun herfst/ winter 2018-collectie. Er worden 28 presentaties gegeven en er zijn 32 evenementen rondom de LFW georganiseerd.

Onderzoeksbureau Mintel schat dat de verkoop van damesmode in 2017 met 2,9 procent is gestegen tot 28,1 miljard pond (32 miljard euro). Het bureau schat dat dit in 2021 28,77 miljard pond (32 miljard euro) zal zijn. (Mintel, 2017)

Er werd in 2017 door netwerkpartners van The British Fashion Council tienduizend uur aan pro-bono-ondersteuning gegeven aan ontwerpers verbonden aan de BFC.

Hoewel mannenmode maar 26 procent van de totale kledingmarkt behelst, groeit deze volgens Mintel sneller dan de damesmode. In 2017 steeg de mannenmode met 3,5 procent.

Ook blijkt volgens Mintel dat 24 procent van de kledingaankopen online wordt gekocht.

De mode-industrie zorgt in Engeland voor meer dan 850,000 banen.

Volgens Tax Free shopping-bedrijf Global Blue geven Chinese toeristen in Engeland het meeste geld uit in het luxe modesegment (23 procent). Zij worden opgevolgd door Amerikanen die voor 7 procent verantwoordelijk zijn voor de verkoop ervan.

De Instagramstories van het Londen Fashion Week-account werden tijdens de laatste modeweek in september 792,696 keer bekeken.

Het LFW-account steeg tijdens het laatste evenement met 7,832 volgers naar 97,527.

Er werden tijdens de modeweek in september 2017 45.000 foto’s genomen door fotografen verbonden aan Getty Images.

Er worden tijdens deze modeweek tienduizend tote bags geproduceerd door Bags of Ethicsin India. 9 van de 10 werknemers van Bags of Ethicsin India zijn vrouw en kostwinner.

Anya Hindmarch viert tijdens de LFW herfst/ winter 2018 haar liefde voor Londen door 29 iconische Londense locaties met hartjesballonnen te versieren.

21 shows worden gefilmd.

The British Fashion Council verwacht pers uit tien verschillende landen en inkopers uit dertien landen.

In 2018 is het May Fair hotel tien jaar de officiele partner van Londen Fashion Week.

Beeld: Londen Fashion Week/ British Fashion Council

cijfers
feiten
herfst/ winter 2018
LFW
Londen Fashion Week