• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • London Beauty Week start in september

London Beauty Week start in september

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Gelijktijding met London Fashion Week wordt in september de eerste London Beauty Week gelanceerd. Het evenement dat zich richt op zowel consumenten als de beauty vakindustrie, wordt georganiseerd door de Britse Beauty Council in samenwerking met winkelcentrum Covent Garden.

Millie Kendall, chief executive van de British Beauty Council zegt in het persbericht: "Schoonheid is een bloeiende sector die een belangrijke bijdrage levert aan de Britse economie. Als organisatie ligt onze focus op het ondersteunen van merken en het creëren van banen via onze drie pijlers reputatie, opleiding en innovatie."

Volgens de organisatie genereerde de beautysector in 2018 27,2 miljard pond aan omzet en spendeerden britse consumenten ongeveer 3 miljard pond aan beautyproducten. De industrie telt ongeveer 600.000 banen in Groot-Brittannië.

De British Beauty Council zegt dat consumenten steeds meer uitgeven aan schoonheid en dat Covent Garden de ideale locatie is voor de eerste London Beauty Week omdat het winkelcentrum bekend staat als London's Beauty Quarter. Covent Garden telt meer zelfstandige beautyboetieks per een vierkante mijl dan waar ook in de Britse hoofdstad.

De eerste London Beauty Week is van 11 tot 15 september. London Fashion Week loopt van 13 tot 17 september.

Beeld: courtesy of Covent Garden - Capital and Counties Properties PLC

Beauty
London Beauty Week
London Fashion Week