• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • LVMH-finalist Magliano als gastontwerper op Pitti Uomo

LVMH-finalist Magliano als gastontwerper op Pitti Uomo

Door Jule Scott

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Luca Magliano Credit: Pitti Immagine Uomo

Magliano, het gelijknamige merk van ontwerper Luca Magliano, is de volgende gastontwerper op de Pitti Uomo mannenmodebeurs. Voor de ontwerper is het een terugkeer naar Florence, aangezien zijn allereerste show daar vijf jaar geleden ook werd gehouden.

Er zijn drie goede redenen voor de terugkeer van de ontwerper naar de beurs in Florence, legde Pitti-directeur Lapo Cianchi dinsdag uit in een verklaring. Ten eerste heeft Magliano een "uitstekend vermogen om op originele wijze vorm te geven aan de culturele en sociale canon die normaal gesproken met Italiaanse mode wordt geassocieerd" en ten tweede willen de organisatoren, indien mogelijk, een blik werpen op de carrières en stilistische ontwikkeling van ontwerpers die hun debuut op de beurs hebben gemaakt. Ze willen ook de ontwerper en "zijn vrijgevigheid, enthousiasme en geschoolde eenvoud" onder de aandacht brengen.

Magliano SS24 Credit: Spotlight Launchmetrics

Voor Magliano is de terugkeer naar Florence de ideale gelegenheid om zich de toekomst voor te stellen, zegt de ontwerper, wiens merk, opgericht in 2017, gevestigd is in Bologna. Sinds zijn debuut op Pitti is het merk een regelmatige gast op de Milan Fashion Week met zijn collecties die beïnvloed zijn door de Italiaanse "provincia". Eerder dit jaar ontving het merk de 150.000 euro Karl Lagerfeld Prijs van het LVMH Young Designers Programme.

De 105e editie van de Pitti Uomo mannenmodebeurs vindt plaats in Florence van 9 tot 12 januari. De exacte datum en locatie van de Magliano show zijn nog niet bekend.

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.DE. Vertaling en bewerking door Sylvana Lijbaart.

Magliano
MANNENMODE
Pitti Immagine
Pitti Uomo