• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Maison the Faux en Sies Marjan tijdens New York Fashion Week

Maison the Faux en Sies Marjan tijdens New York Fashion Week

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

New York heeft traditiegetrouw de modemaand september weer afgetrapt. Ook Nederlandse labels Maison the Faux en Sies Marjan waren weer aanwezig. Joris Suk en Tessa de Boer, de ontwerpers van Maison the Faux, showden afgelopen weekend hun collectie “FAUXmosapiens”. Tijdens de show werden modellen ‘omgedoopt’ tot FAUXmosapiens’. Een wereld waar geen schoonheidsidealen en trends bestaan en waar iedereen zichzelf kan zijn, luidt het statement van het label.

“De SS18 collectie gaat over het aansluiten, mengen en combineren van strikte grenzen en patronen in een eclectisch beeld.” Op de catwalk waren onder meer zeemeermin jurken met een gestreepte tule, meerkleurige statement jassen, leren silhouettes en stukken met rode wegwerptassen te zien.

Ook het Nederlandse label Sies Marjan showde zondag de nieuwe SS18 collectie. Ontwerper Sander Lak, van wie bekend is dat hij niet van zwart houdt, wilde deze keer een andere kant laten zien. Ik heb me vooral gericht op stoffen die goed op het lichaam voelen, dat was tactisch maar ook wenselijk. Ik wil dat vrouwen deze kleding willen, niet er alleen over fantaseren," zegt Lak tegen WWD.

De internationale ready-to-wear modeweken vinden plaats in de maand september, waarbij alle ogen gericht zijn op New York, Parijs, Londen en Milaan voor de nieuwste trends op het gebied van damesmode. Voor alle womenswear catwalk season reads, klik hier.

Foto's: Team Peter Stigter

Maison The Faux
New York Fashion Week
Sies Marjan
WOMENSWEARCATWALKSEASON