• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Maison the Faux geeft hotelkamers een make-over

Maison the Faux geeft hotelkamers een make-over

Door Arjan Ranjbar

29 jan 2018

Maison the Faux geeft een aantal kamers van het Amsterdamse hotel The Exchange een make-over. Het modehuis transformeert hiervoor zes kamers van het hotel, die op 18 april onthuld worden. Dat maakt het hotel bekend middels een persbericht.

“Wat ons triggerde en inspireerde aan Hotel The Exchange is dat er enorm veel raakvlakken zijn tussen ‘het hotel’ en de thematiek die aanwezig is in ons eigen werk,” vertelt Tessa de Boer, één van de oprichters van Maison the Faux in het persbericht. “Vluchtige luxe, een momentum, een rijke ervaring, clichés, een ruimte waar je ongegeneerd jezelf kan zijn: wij willen de kamers vullen met onze gedachtes en uitspattingen over deze thema's. Voor ons is mode een middel van expressie, geen einddoel. Mode kan op alles worden toegepast.”

Hotel The Exchange is een initiatief dat in 2010 in het leven werd geroepen en is onderdeel van het plan om het Damrak een nieuwe aanblik te geven als ‘Rode loper van Amsterdam’. Studenten van het AMFI werden door het hotel uitgenodigd om iedere kamer naar eigen inzicht ‘aan te kleden’.

Tessa de Boer en Joris Suk zijn de drijvende krachten achter Maison the Faux, dat in 2014 werd opgericht. De ontwerpers leren elkaar kennen op modeacademie Artez en richten een collectief op voor jonge ontwerpers, omdat zij constateren dat er ruimte is voor de ontwikkeling van jong talent. Het collectief heeft inmiddels shows achter hun naam staan op de modeweken van Amsterdam, Parijs, New York en Guangzhou. In 2017 was het modehuis verantwoordelijk voor de vormgeving van ‘Uit de mode’, een expositie in het Centraal Museum in Utrecht. Momenteel werkt Maison the Faux samen met het museum Arnhem voor het project ‘Windowshopper’.

Hotel The Exchange
Maison The Faux