Mango lanceert duurzame collectie Mango Committed

Spaans modemerk Mango lanceert een duurzame collectie, Mango Committed. De collectie bevat mannen- en vrouwen kleding en wordt gemaakt van duurzame materialen zoals bijvoorbeeld gerecycled katoen.

Mango Committed bestaat uit 25 items voor vrouwen en 20 voor mannen, allen in een minimalistische stijl. Alle stoffen zijn milieuvriendelijk zoals biologisch en gerecycled katoen, gerecycled polyester en Tencel. Het kleurenpalet van de eerste collectie is neutraal en alle kleuren zijn natuurlijk of ontstaan door het gebruik van milieuvriendelijke verf. Alle kledingstukken hebben internationale certificaten gekregen die de duurzame aard van het product garanderen.

De prijs van de collectie ligt iets hoger die van andere collecties van het merk. De prijzen variëren tussen de 25 en 120 euro. Vanaf deze week zijn de items online en in de winkel te koop.

Het is niet de eerste stap voor het Spaanse merk op het gebied van duurzaamheid. Met hun Take Action Project zamelen ze bijvoorbeeld kleding in om te recyclen.

Beeld: Mango

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN