• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mary-Kate en Ashley Olsen winnen 'Oscar van de mode'

Mary-Kate en Ashley Olsen winnen 'Oscar van de mode'

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Voor de tweede keer hebben Mary-Kate en Ashley Olsen, met hun modemerk The Row, de award gewonnen voor Womenswear Designer of the Year, van het Council of Fashion Designers of America (CFDA). Marc Jacobs, Michael Kors, Proenza Schouler en Altuzarra waren ook genomineerd voor de prijs voor beste damesmodemerk van het jaar, maar grepen mis.

Tom Ford won de prijs voor Menswear Designer of the Year. Al moet de eer eigenlijk gaan naar Peter Hawkings, meent Ford. Hawkings is hoofdontwerper van de mannenlijn van Tom Ford.

Schoenenontwerpster Tabitha Simmons nam, bijna in tranen, de prijs voor de beste accessoireontwerper in ontvangst. Rosie Assoulin won de Swarovski Award for Womenswear, Shayne Oliver for Hood by Air, nam de Swarovski Award for Menswear mee naar huis. Mansur Gavriel tenslotte, won de Swarovski Award in de categorie Accessory Design.

The Row wint opnieuw CFDA Award

De Olson twins wonnen de prijs van het CFDA, ook wel de Oscar van de mode genoemd, voor het eerst in 2012. Vorig jaar won het modeduo de prijs in de categorie accessoires.

Mary-Kate en Asley Olsen, die deze maand hun negenentwintigste verjaardag vieren, besloten elf jaar geleden het roer om te gooien. Op hun achttiende hingen ze hun acteercarrière aan de wilgen om te gaan studeren. Sinds 2006 focussen de tweelingzussen volledig op hun modemerk The Row: een luxelabel, vernoemd naar het hart van kleermaken in Londen Savile Row. Tijdloze, elegante ontwerpen van de beste materialen met de perfecte fit staan centraal.

Afgelopen mei openden de Olsens de eerste winkel voor hun merk, op Melrose Place in Los Angeles. De zussen hebben het pand zo ingericht, dat het een woonhuis lijkt, inclusief woon- en eetkamer, een binnenplaats en zwembad. Aan het einde van dit jaar moet een flagshipstore in New York openen, in een pand uit 1910 op 17 East 71st Street.

De dames zijn inmiddels ook eigenaar van Elizabeth and James, een goedkopere variant van The Row dat balanceert op de scheidingslijn tussen designerkleding en fast fashion.

Ashley Olsen
CFDA
council of fashion designers ofamerica
mary-kate en ashleyolsen
Mary-Kate Olsen
OLSEN TWINS
olsentwins
The Row
womenswear designer of the year