Meer dan 237 miljoen wearables in 2021

Over vier jaar is het aantal wearables, kledingstukken en gadgets die hartslag, lichaamstemperatuur en stressniveau meten, met ruim 80 procent gegroeid. Dit jaar worden wereldwijd zo'n 131,7 miljoen wearables geproduceerd. In 2021 zijn dat er 237,5 miljoen. Dat heeft het Duitse Gesamtverband Textil + Mode berekend en TextilWirtschaft schrijft erover. Tot wearables worden niet alleen de bekende fitnessarmbanden en hardloophorloges gerekend, maar ook 'slimme kleding'. De apparaten hebben gemeen dat ze lichaamsfuncties meten en dat ze in verbinding staan met internet en dus gegevens kunnen uitwisselen.

Marktleider Fitbit rapporteerde begin augustus over het tweede kwartaal een omzet van 353 miljoen dollar. Het Amerikaanse bedrijf dat wereldwijd miljoenen fitnesarmbanden verkoopt, verwacht over 2017 een jaaromzet te boeken tussen 1,55 en 1,7 miljard dollar.

'Draagbare apparaten maken een nieuwe vorm van interactie mogelijk tussen mens en technologie. De toepassingen zijn oneindig,' aldus het rapport. Momenteel is het ondersteunen van de gezondheid en bewegen het meest gangbare voorbeeld van deze technologie. Andere mogelijkheden zijn een armband met een geïntegreerde noodfunctie voor ouderen of een hoofdtelefoon die fungeert als technisch assistent voor dementiepatiënten.

In de textielindustrie wordt geleidend garen gebruikt om reflecterende of lichtgevende kleding te ontwikkelen. Ondanks het enorme potentieel staat het gebruik van 'slim textiel' nog in de kinderschoenen. Bedrijven en wetenschap moeten nauw samenwerken om succesvol nieuwe ideeën te implementeren en ze op de markt te brengen.

Foto: Fitbit Surge via Fitbit website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN