• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Meesteropleiding Coupeur houdt op met bestaan

Meesteropleiding Coupeur houdt op met bestaan

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Beeld ter illustratie. Credits: Pexels

Meesteropleiding Coupeur houdt per 1 augustus 2023 op met bestaan, zo meldt de organisatie in een persbericht. Het verdiepende vakmanschap blijft echter wel bestaan. Dit onder de vlag van HBO Academy en ROC van Amsterdam.

HBO Academy, dat voorheen HBO Drechtsteden was, en het ROC van Amsterdam hebben twee nieuwe vakmanschapsopleidingen vormgegeven waar de kennis, het netwerk en een aantal goederen van Meesteropleiding Coupeur worden ingezet, zo is te lezen.

“Vanuit het werkveld blijft er een grote behoefte aan mensen die het ambacht van het kleding maken tot in de puntjes beheersen”, schrijft Meesteropleiding Coupeur, in het persbericht. De kennis en ervaring van de organisatie worden ingezet bij het tot stand brengen van de nieuwe Associate degree Tailor Professional, een tweejarige vakmanschapsopleiding op niveau 5 bij HBO Academy.

Bovendien starten het komende schooljaar de eerste studenten met het mhbo-traject ‘Tailor Professional’ op het ROC van Amsterdam.

"ROC van Amsterdam en HBO Academy zijn trots om de opgebouwde kennis en het hoogwaardige vakmanschap dat Meesteropleiding Coupeur heeft opgebouwd voort te kunnen zetten en daarmee een nieuwe impuls te geven aan de doolopende leerlijn van mbo en hbo niveau", aldus de opleidingen in het persbericht.

Meesteropleiding Coupeur