• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Miss Green eerste Nederlandse modemerk met GOTS-certificaat

Miss Green eerste Nederlandse modemerk met GOTS-certificaat

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Nederlandse modemerk Miss Green heeft het Global Organic Textile Standard-certificaat gekregen. Dit certificaat toont aan dat het gehele productieproces op maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijk manier wordt geproduceerd.

Om een GOTS-certificaat te krijgen zijn verschillende stappen in het productieproces nodig. Allereerst kan alleen gebruik gemaakt worden van biologisch katoen, natuurlijke vezels en wol die zijn goedgekeurd door de International Federation of Organic Agriculture Movements. Daarna wordt gekeken naar het gebruik van chemicaliën, waterverbruik en -zuivering, arbeidsomstandigheden tijdens het gehele productieproces, de verpakking, handel en distributie van het eindproduct.

Miss Green werd in 2008 opgericht door Maaike Groen. Sinds de oprichting werkte Miss Green al met GOTS-gecertificeerde materialen en fabrieken waarna steeds meer onderdelen van het productieproces zijn gecertificeerd. De laatste stap voor de volledige certificering voor de hele keten. Niet alleen werkt Miss Green met GOTS-gecertificeerde fabrieken en naaiateliers maar ook de werkwijze van het bedrijf in Nederland is nu onafhankelijk geaudit door GOTS. “Het heeft lang geduurd, maar we zijn er nu. Dit is echt een mijlpaal. Duurzaamheid kun je niet vanaf dag één meteen 100 procent goed doen. Maar vanaf vandaag wel”, aldus Groen.

Groen hoopt vooral te laten zien dat je als merk je eigen verantwoordelijkheid moet nemen. “Als wij dat als klein merk kunnen, dan kunnen andere merken dat zeker ook.”

Miss Green presenteert twee keer per jaar een nieuwe collectie. Die collectie is naast online via de eigen webshop ook te koop bij duurzame winkels zoals Nukuhiva in Amsterdam en Utrecht en Supergoods in Gent. In totaal is het merk te koop in 100 winkels verspreid over Europa.

Beeld: Miss Green

Global Organic Textile Standard
Miss Green