• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mix & Match, Superkini’s en No-tie Fly Boardshorts: Spring/Summer collectie O’Neill staat bol van innovaties

Mix & Match, Superkini’s en No-tie Fly Boardshorts: Spring/Summer collectie O’Neill staat bol van innovaties

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het is innovatie wat de klok luidt bij O'Neill. Wijlen oprichter Jack O'Neill introduceerde de eerste wetsuit en sindsdien zit innoveren bij het merk in het DNA. Ook de nieuwe Spring/Summer 2019 collectie staat bol van positieve veranderingen. Van de vernieuwde Superkini tot No-tie Fly Boardshorts en de bestseller mix & match collectie dat voor 99% bestaat uit gerecycled plastic en onderdeel is van O’Neill Blue.

De Superkini, voor het eerst geïntroduceerd in 2012, maakt een rentree in de nieuwe Spring/Summer collectie. De bikini, die ontworpen is om te blijven plakken aan de draagster, verdween na 2015 uit de collectie vanwege andere prioriteiten binnen het merk, vertelt Category Manager Snow & Surf Performance Jan Lindeboom. “Maar de vraag bleef. We merkten dat mensen actief op zoek waren naar het ontwerp en ook ons team van atleten miste de bikini in hun garderobe.” Maar een comeback is natuurlijk geen comeback als het product niet verbeterd is, aldus O'Neill. De Superkini 2.0, zoals het merk het nieuwe ontwerp liefkozend noemt, droogt sneller aan de buitenkant terwijl de stof aan de binnenkant beter aan de huid blijft plakken. Door deze laatste eigenschap lopen dragers geen risico meer wanneer zij in het water springen of dankzij een grote golf zonder bikini rond te dobberen. De aangepaste fit draagt hier ook aan bij omdat er kleine aanpassingen zijn doorgevoerd waardoor de bikini nog beter zit én eruit ziet.

Nieuw in het assortiment is de No-tie Fly Boardshorts. In de shorts is een nieuwe sluiting verwerkt, geïnspireerd op de surf leash van een surfboard. Twee stukken klittenband versterken elkaar waardoor de sluiting extreem sterk is en ten aller tijden dicht blijft. “De normale sluiting met de veters kwam makkelijker los door gebruik in het water door een golf. Dan kom je in een moeilijke situatie terecht als surfer,” vertelt Florian Siempelkamp, European marketing manager bij O'Neill. Surfers raken niet alleen minder makkelijk hun shorts kwijt, maar kunnen door de platte sluiting ook dichter op hun board liggen.  “Onze missie is om niet alleen surfers te laten profiteren van onze innovaties  maar dat alle mensen langer en beter kunnen doen, wat ze willen doen als ze in interactie zijn met de natuur ,” aldus Siempelkamp. “Alle innovaties zorgen deze zomer collectie ervoor dat de drager langer in het water kan blijven.”

Mede vanwege het doel om zo lang mogelijk in het water door te kunnen brengen, zet O'Neill zich ook actief in om de oceaan schoner te maken. Dit doet het merk met onder andere O'Neill Blue. Deze items worden gemaakt van plastic dat wordt verzameld uit de oceaan en bij de kustlijnen. Het plastic van bijvoorbeeld pet-flessen en visnetten wordt verwerkt tot eco-garen in samenwerking met bedrijven zoals Bionic, Econyl en Repreve. Deze garen worden vervolgens verwerkt in boardshorts, t-shirts, bikini’s, leggings en sport bh's. Dit jaar is het het O’Neill gelukt om 99% van de Mix & Match bikini collectie van gerecyclede visnetten te maken.

De Superkini, No-tie Fly Boardshorts en O'Neill Blue zijn allemaal voorbeelden van het verleggen van grenzen van innovatie, aldus Siempelkamp. O'Neill is dan ook nog lang niet klaar met innoveren. “Het zit echt in ons bloed,” aldus Lindeboom. “Het draait er bij ons om dat de dragers nog langer kunnen genieten van wat ze doen. Of dat nou surfen is of andere activiteiten, variërend van een park in de stad tot aan het strand. Het motiveert en inspireert ons om nóg betere producten te maken.”

Partner Content