• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Mode Stipendium uitreiking in het Stedelijk

Mode Stipendium uitreiking in het Stedelijk

PARTNER CONTENT
Door Partner

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Het Cultuurfonds Mode Stipendium wordt jaarlijks uitgereikt aan getalenteerde, Nederlandse modeontwerpers die uitmunten in artistieke kwaliteit. Met een geldbedrag van € 50.000 wordt de ontvanger in de gelegenheid gesteld zich artistiek en zakelijk verder te ontwikkelen. Deze oeuvre-injectie wordt mogelijk gemaakt door een anonieme mecenas.

Vrijdag 13 april vindt in het Stedelijk een avond plaats voor iedereen die geïnteresseerd is in mode. Tijdens deze avond staat de relatie tussen mode en kunst centraal, dan wordt het Cultuurfonds Mode Stipendium voor de achtste keer uitgereikt.

Sinds 2011 is dit Stipendium ontvangen door de inspirerende en vooruitstrevende hedendaagse modevormgevers Ilja Visser, Francisco van Benthum, Spijkers en Spijkers, Jan Taminiau, Youasme Measyou, Iris van Herpen en de meest recente ontvanger Ronald van der Kemp, die persoonlijk het Stipendium aan de volgende ontvanger zal uitreiken.

Mode- en kunstliefhebbers kunnen deze feestelijke gelegenheid vieren met een avond waarop de nieuwe Stipendium-ontvanger een presentatie geeft waarin mode en kunst worden geïntegreerd.

Vergeet de ‘dress code’ niet: iedereen is vrij om de liefde voor kunst en mode te vieren.

PROGRAMMA
16.30 – 17.00 Inloop
17.00 – 17.30 Officiële presentatieceremonie, uitsluitend voor pers en genodigden
17.30 – 20.00 Blind date met ontvanger stipendium, open voor publiek

Meer info: bit.ly/ModeStipendium

De avond is onderdeel van het Stedelijk Museum Friday Night-programma. Op vrijdagavonden biedt het museum een dynamisch programma van openingen, performances en mediapresentaties, afgewisseld met rondleidingen, lezingen, interviews en discussies.

angelique westerhof
DFF
Dutch Fashion Foundation
Mode Stipendium
ModeStipendium
Partner Content