• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modebedrijf Olsen twins heeft rechtszaak aan de broek

Modebedrijf Olsen twins heeft rechtszaak aan de broek

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Mode

Shahista Lalani zegt bijna een half jaar lang vijftig uur per week te hebben gewerkt voor het modebedrijf van Mary-Kate en Ashley Olsen, zonder een cent te hebben ontvangen. Ze klaagt de tweeling aan, omdat ze volgens eigen zeggen als een hond werd behandeld.

Lalani was van mei tot en met september 2012 stagiair voor de modemerken, Elizabeth and James en The Row, van de beroemde zussen. Haar taken waren echter niet erg modegerelateerd: data invoeren, boodschappen halen, schoonmaken en - vooruit - naaien. De oud-stagiair zegt zelfs in het ziekenhuis te zijn beland door haar 'baan'. "Het was buiten 100 graden (zo'n 38 graden celcius). Ik zou gewoon doodzweten. Ik droeg waarschijnlijk 25 kilogram aan trenchcoats," aldus Lalani tegen New York Daily News.

Volgens de wet voor Fair Labor Standards kunnen stagiairs bij commerciële bedrijven alleen onbetaalde stages lopen als het werk onderdeel is van of bijdraagt aan het onderwijs van de stagiair.

Het bedrijf van de Olsens, Dualstar Entertainment Group, heeft tegen USA Today gereageerd op het nieuws. Volgens het concern zijn de beschuldigingen ongegrond.

ashleyolsen
dualstar entertainment group
Elizabeth and James
Mary-Kate Olsen
OLSEN TWINS
rechtszaak
STAGE
stagiair
THE ROW
Scroll down to read more