• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modehuis Jean Patou verder als Patou

Modehuis Jean Patou verder als Patou

Door Caitlyn Terra

28 mei 2019

Mode

Nog een Frans modehuis dat zijn naam verandert; Jean Patou zal vanaf nu worden voortgezet als Patou. Bij de nieuwe naam hoort ook een gehele nieuwe merkidentiteit. De eerste collectie in de nieuwe stijl zal in september tijdens Paris Fashion Week getoond worden.

LVMH kocht Jean Patou om de ‘dames ready-to-wear lijn van het iconische Franse modehuis te herlanceren,’ aldus het luxe concern in het persbericht. Guillaume Henry staat aan het creatieve hoofd van het merk. Veel over de nieuwe merkidentiteit is niet bekend, LVMH blijft vrij stil over de insteek in het persbericht. Wel wijst het op de korte video’s die Patou heeft gemaakt met de nieuwe stijl.

Het modehuis Jean Patou werd in 1914 opgericht door Jean Patou die destijds 23 jaar oud was. Patou was een van de revolutionaire ontwerpers van de tijd door simpele doch elegante avondjurken te ontwerpen. Ook was hij een van de eerste die sportswear collecties introduceerde. Na zijn dood in 1936 werd Patou onder andere opgevolgd door Marc Bohan, Karl Lagerfeld, Jean Paul Gaultier en Christian Lacroix bij het modehuis.

Beeld: Website Patou

Jean Patou
LVMH
Patou