• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Modelabel Reformation slaat handen ineen met New Balance

Modelabel Reformation slaat handen ineen met New Balance

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Mode

Het duurzame damesmodelabel Reformation en schoenenmerk New Balance hebben samen een reeks duurzame sneakers gecreëerd. De zogenaamde ‘Ref x New Balance’ collectie bestaat uit vijf verschillende sneakers, zo valt te zien op Reformation’s e-commerceplatform.

De sneakers zijn er onder andere in de kleuren lichtroze en wit met beige. Prijzen variëren van 80 dollar (73 euro) tot 110 dollar (100 euro).

Het is voor Reformation een eerste stap in de sneakerbranche, en voor New Balance is het een eerste samenwerking met een duurzaam label. De merken herontwikkelden drie bestaande New Balance-modellen met behulp van eco-vriendelijke materialen, waaronder gerecycled polyester, chroomvrij suede en inkt op sojabasis. Het leer dat is gebruikt voor de collectie, is gecertificeerd door de Leather Working Group.

De samenwerkingscollectie is verkrijgbaar vanaf 10 oktober, zowel in fysieke winkels van Reformation als in de webshops van beide merken. Geïnteresseerde kopers kunnen zich vanaf vandaag aansluiten in een online wachtrij in Reformation’s webwinkel.

Beeld: Reformation webshop

Duurzaamheid
New Balance
Reformation