• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Moschino brengt The Sims collectie uit

Moschino brengt The Sims collectie uit

Door Marjorie van Elven

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Levenssimulatie videospel The Sims vormt de laatste bron van inspiratie voor modeontwerper Jeremy Scott van het Italiaanse luxemerk Moschino. Scott staat bekend om zijn collecties die geïnspireerd op populaire iconen zoals Barbie, SpongeBob en McDonald’s. Nu kondigt de ontwerper een collectie aan met The Sims als thema. De collectie is vanaf 13 April verkrijgbaar is in alle Moschino winkels en online. Prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

“Ik houd van het idee om een wereld van individuen in te beelden, te ontwerpen en tot leven brengen door middel van The Sims universum," zegt Scott in een persbericht. “Dit concept is vergelijkbaar met wat ik zelf doe met elke Moschino collectie, aangezien ik een fantasie-universum creëer met spectaculaire verhalen en karakters."

In de Moschino x The Sims collectie, worden elementen van het spel geïnterpreteerd als couture kledingstukken, met bijvoorbeeld een Plumbob-badpak, een Freezer Bunny-smartphonehoesje en een Uni-Lama T-shirt. Moschino heeft ook bekendgemaakt dat een “collectie binnen de collectie” zal verschijnen met acht limited-edition stukken.

The Sims is een spel waarin spelers virtuele mensen kunnen creëren. Spelers kunnen alles bepalen, van hun uiterlijk tot hun persoonlijkheid, hobby's en levensstijl. The Sims werd ruim 20 jaar geleden op de markt gebracht door Electronic Arts, het bedrijf uit Californië dat ook achter de succesvolle spellen Need for Speed en Plants vs Zombies zit. Tegenwoordig wordt The Sims door meer dan 80 miljoen mensen wereldwijd gespeeld.

Dit is niet de eerste keer dat Moschino samen met een spel werkt. In 2017 maakte Scott een capsule collectie met een Candy Crush-patroon. Twee jaar eerder werkte hij samen met Nintendo aan een Super Mario Bros collectie.

Foto’s: Moschino

Moschino
The Sims